כבד עוף מוקפץ עם צימוקים וצנוברים
גשו לסופר וקנו מלח, שמן זית, כבד עוף ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. נסו צ'ארד מוקפץ עם צימוקים וצנוברים, ירקות מוקפצים עם צנוברים וצימוקים, ו אסקרול מוקפץ עם צימוקים, צנוברים וצלפים (מתכונים דומים).
הוראות
טוסט צנוברים בתנור עד שהם זהובים חום, על 8 דקות.
בסיר נירוסטה קטן, לשלב את הצימוקים, מרק, ורמוט. מביאים לרתיחה ומבשלים עד מופחת כ 3/4 כוס, כ 8 דקות. תניח בצד.
במחבת גדולה, להמיס 1 כף החמאה עם 1 כף השמן על חום גבוה בינוני. עונדים את הכבדים עם 1/4 כפית מלח ו 1/8 כפית של פלפל ומבשלים, בשתי קבוצות במידת הצורך, עד כמעט עשה, על 3 דקות. הכבדים עדיין צריכים להיות ורודים בפנים.
מוסיפים את הנותרים 1 כף שמן ו 1 כף חמאה למחבת ולהפחית את החום נמוך בינוני.
מוסיף את השום ומבשל, ערבוב, במשך 30 שניות.
מוסיף את הקמח ומבשל, ערבוב, במשך 15 שניות יותר. מערבבים את תערובת צימוקים ו-ורמוט ואת הנותרים 1/4 כפית מלח ו 1/8 כפית פלפל. מביאים לרתיחה, משפשפים את תחתית המחבת כדי להוציא את כל החלקים החומים.
מוסיף את הכבדים וכל מיצים שהצטברו, צנוברים, והפטרוזיליה ומבשלים עד הכבדים נעשים רק, על 1 דקה יותר.
המלצת יין: נסה להתאים את הטעמים המלוחים של מאכל סיציליאני זה בטעם עם יין אדום כפרי עוצר מאותו האזור. או לשרת את קל למצוא סליצ ' ה Salentino מ Apulia, גם בדרום איטליה.