קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות10
ציון בריאות6
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

לחם לימון ושקד בחמאה עם תותים בלסמיים

לחם לימון ושקד בחמאה עם תותים בלסמיים
גשו לסופר וקנו קליפות לימון, חלב חמאה, תותים בלסמיים, ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו תותים עם קרח חמאה וחומץ בלסמי, עוגת לימון וסולת חמאה עם תותים טריים, ו קציץ עוגת אוכמניות לימון עם ציפוי חמאה (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים תנור ל 177°. חמאה וקמח 9 x 5 x 2 1/2-מחבת כיכר מתכת. מנפים קמח, מלח וסודה לשתייה לתוך קערה בינונית. באמצעות מיקסר חשמלי, לנצח 1 1/2 כוסות סוכר וחמאה בקערה גדולה עד מעורבב היטב.
מרכיבים שתצטרך
1-1/4 כפיות פתיתי פטרוזיליה מיובשים, מחולקים1-1/4 כפיות פתיתי פטרוזיליה מיובשים, מחולקים
שוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקותשוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקות
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
עוגיות אוראו, מרוסקות, מחולקותעוגיות אוראו, מרוסקות, מחולקות
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
מוסיפים ביצים 1 בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
מרכיבים שתצטרך
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
3
מערבבים תמצית שקדים.
מרכיבים שתצטרך
שמן קינמון, אופציונלישמן קינמון, אופציונלי
4
מוסיפים מרכיבים יבשים לתערובת ביצים לסירוגין עם חלב חמאה ב 3 תוספות כל אחד, להכות עד מעורבב היטב לאחר כל תוספת.
מרכיבים שתצטרך
כל אגוז מוסקט טחון, פלפל אנגלי וציפורןכל אגוז מוסקט טחון, פלפל אנגלי וציפורן
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
5
מוסיפים שקדים טחונים וקליפת לימון ומכים 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
קצפת ושקדים פרוסים קלוייםקצפת ושקדים פרוסים קלויים
אגסי בארטלט או ד'אנג'ואגסי בארטלט או ד'אנג'ו
6
מעביר את הבלילה למחבת מוכנה.
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
7
אופים עוגה עד חום זהוב עמוק סדוק על גבי ובוחן מוכנס למרכז יוצא נקי, על 1 שעה 25 דקות. עוגה מגניבה במחבת על מתלה 15 דקות.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
8
בינתיים, מערבבים הנותרים 1/2 כוס סוכר ו 5 כפות מיץ לימון בקערה קטנה עד הסוכר מתמוסס.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
9
מניחים מדף על תבנית אפייה. להפוך את העוגה על מתלה, למעלה בצד. באמצעות שיפוד או קיסם שיניים, לתקוע חורים 1 עד 2 סנטימטרים זה מזה בכל רחבי העוגה.
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריךטבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
מסטיק מנטהמסטיק מנטה
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
10
מברשת העליון ואת הצדדים של העוגה עם כל זיגוג לימון, המאפשר כמה זיגוג לטבול לתוך עוגה לפני צחצוח עם יותר. עוגה מגניבה לגמרי. (ניתן להכין 1 יום קדימה. מכסים ומאחסנים בטמפרטורת החדר.) פרוסת עוגה.
מרכיבים שתצטרך
רוטב שומשום יפני מוכןרוטב שומשום יפני מוכן
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
11
מגישים עם תותים בלסמיים.
מרכיבים שתצטרך
ענבים אדומים ללא גרעיניםענבים אדומים ללא גרעינים