לחם לימון ושקד בחמאה עם תותים בלסמיים
גשו לסופר וקנו קליפות לימון, חלב חמאה, תותים בלסמיים, ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו תותים עם קרח חמאה וחומץ בלסמי, עוגת לימון וסולת חמאה עם תותים טריים, ו קציץ עוגת אוכמניות לימון עם ציפוי חמאה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 177°. חמאה וקמח 9 x 5 x 2 1/2-מחבת כיכר מתכת. מנפים קמח, מלח וסודה לשתייה לתוך קערה בינונית. באמצעות מיקסר חשמלי, לנצח 1 1/2 כוסות סוכר וחמאה בקערה גדולה עד מעורבב היטב.
מוסיפים ביצים 1 בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
מוסיפים מרכיבים יבשים לתערובת ביצים לסירוגין עם חלב חמאה ב 3 תוספות כל אחד, להכות עד מעורבב היטב לאחר כל תוספת.
מוסיפים שקדים טחונים וקליפת לימון ומכים 1 דקה.
מעביר את הבלילה למחבת מוכנה.
אופים עוגה עד חום זהוב עמוק סדוק על גבי ובוחן מוכנס למרכז יוצא נקי, על 1 שעה 25 דקות. עוגה מגניבה במחבת על מתלה 15 דקות.
בינתיים, מערבבים הנותרים 1/2 כוס סוכר ו 5 כפות מיץ לימון בקערה קטנה עד הסוכר מתמוסס.
מניחים מדף על תבנית אפייה. להפוך את העוגה על מתלה, למעלה בצד. באמצעות שיפוד או קיסם שיניים, לתקוע חורים 1 עד 2 סנטימטרים זה מזה בכל רחבי העוגה.
מברשת העליון ואת הצדדים של העוגה עם כל זיגוג לימון, המאפשר כמה זיגוג לטבול לתוך עוגה לפני צחצוח עם יותר. עוגה מגניבה לגמרי. (ניתן להכין 1 יום קדימה. מכסים ומאחסנים בטמפרטורת החדר.) פרוסת עוגה.