מאכלים קריביים מסורתיים

בין אם התמזל מזלכם לבקר באיים הקריביים או לא, יש כמה מאכלים שכל סועד שמכבד את עצמו באמת צריך להכיר את עצמו. קחו כוס רום, תקשיבו לכמה ביטים של רגאיי וצינו!

אחת המסורות הנראות לעין של אוכל משובח בקאריביים היא פירות ים. אחרי הכל, יש הרבה אוקיינוס בין כל האיים היפים האלה. קלאסיקה אחת של פירות ים היא 'אקי ודג מלוח' המשלב בקלה מלוח, פרי האקי הנפלא ופלפלים. אם תקבל את ההזדמנות, 'Flying Fish and Cou-Cou' הם מזמן מרכיב עיקרי של מלחים החוצים את האוקיינוס האטלנטי והם מלאי טעם. זה מאוד פופולרי בברבדוס ואלמנט הקו-קו עשוי מבמיה וקמח תירס. דג מסורתי נוסף שכדאי לחפש בו הוא 'גרופר', דג גדול המבושל לרוב כסטייקים של דגים.

כאשר בוחנים את כל פירות הים כשאנחנו חושבים על מאכלים קריביים, יש להדגיש את 'קונכייה', חילזון ים. כן, עבור רובנו, אנו עשויים לחשוב על הקליפה היפה שיכולה להפיק צלילים אקזוטיים, אבל היא למעשה כמו צדפה ענקית כשאוכלים אותה.

מנה אחת של האיים הקריביים היא 'Jerk', משחה יבשה או רטובה מתובלת מאוד שנמרח בנדיבות על עוף או חזיר. התיבול הוא תערובת של פפריקה מעושנת, כמון, אגוז מוסקט, פתיתי צ'ילי והרבה סודות שמורים! לאחר שהבשר מתובל ב'שפשוף', הוא בדרך כלל נצלה או מעושן בהתאם לעונה!

אחד ממרכיבי היסוד הגדולים הוא פרי הפפאיה שגדל בצורה יוצאת דופן באיים. חלק מהזנים כתומים, חלק צהובים אבל כולם די טעימים. זה מוגש לעתים קרובות כארוחת בוקר; כל מה שהוא צריך זה סחיטה של ליים טרי. הפרי המצוין הזה נראה לעתים קרובות בקוקטייל רום ואפילו ניתן למצוא בכמה תבשילים מקומיים.

למרות שאנו עשויים להתייחס ל'עוף עם אורז' להישמע תפל, מבושל עם מעט קסם קריבי, 'ארוז קון פולו' הוא מאכל אחד באמת השראה שילידי האיים משתוקקים לו באקלים קריר יותר. כן, זו אחת המנות שמשלבות פלפלים, עגבניות, עוף ושום לתענוג ארומטי!

עם זאת, אם זו ארוחת צהריים קלה שאתה מחפש, אז אחת מהמסורות הגדולות של חיי החוף חייבת להיות ה"סנדוויץ' הקובני"! כן, בברים רבים בקריביים תוכלו להתפנק עם תערובת של לחם קלוי עם חזיר, חזיר וגבינה לבנה. זה הבסיס ולזה תמיד צריך להוסיף חמוצים שמיר וחרדל צהוב חריף. בחום הטרופי זה בדיוק מה שנדרש.

אחד המאכלים האקזוטיים שתוכלו לנסות באיים הקריביים הוא 'Callaloo', מנה ירוקה סמיכה העשויה משילוב של קללו הירקות עם במיה או תרד וחלב קוקוס. בסיס זה נעשה לעיסה עם בשרים או פירות ים.

באי מונטסראט קוראים לזה 'מי עיזים' וברחבי האיים הקריביים תמצאו תבשיל עיזים מנה עיקרית דשנה וטעימה מאוד. זה בדרך כלל, כמו רוב הדברים באזור מבושלים ממש לאט ולכל אחד נראה שיש לו וריאציה משלו. באיי קיימן קוראים לזה 'מים מאניש' ובאופן מסורתי מוסיפים לסיר ראש ורגל של עז. לא לבעלי לב חלש!

קלאסיקה אחת לנסות היא 'באיגן צ'וקה', שהיא מנה ריחנית של חציל קלוי מועשר בחמאה, בצל ושום. זה מבושל לעתים קרובות על אש עצים ומגיע מהאוכלוסייה ההודית של טרינידד.

'מופונגו' הוא מאכל שמקורו בהשפעה הפורטו-ריקנית על המטבח של האי והוא צלחת מתובלת היטב של פלנטנים ירוקים מטוגנים מבושלים עם כמויות גדוש של שום!

לבסוף, עלינו להזכיר את 'לה בנדרה' המאכל הלאומי של הרפובליקה הדומיניקנית שהוא פיוז'ן של אורז, שעועית כליות ובשר מתובל ומוצג בדומה לדגל של המדינות!