לחם פסחא יווני (למברופסמו)
לחם פסחא יווני (למברופסמו) עשוי להיות רק הלחם שאתה מחפש. מתכון זה מכין 12 מנות עם 357 קלוריות, 11 גרם חלבון, ו 13 גרם שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה 13% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חג הפסחא. גשו לסופר וקנו שמרים, פלפל אנגלי, קמח, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 4 שעות. 1 אדם עשה את המתכון הזה יעשה את זה שוב. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר צמחוני דיאטה. החלטנו המתכון הזה מגיע ציון כף של 38%. הציון הזה די גרוע. נסו לחם פסחא יווני, לחם פסחא יווני, ו לחם פסחא יווני-צורקי (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת קטנה כותשים קלות זרעי אניס ופלפל אנגלי בעזרת כף עץ.
מוסיפים 1/4 כוס מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מסירים מהאש ומניחים לתלול 15 עד 30 דקות, ואז שופכים דרך מסננת תיל דקה; שומרים נוזלים וזורקים תבלינים.
במחבת קטנה נוספת על אש בינונית-נמוכה, שלבו חמאה, חלב ומלח.
מחממים רק עד חם (110, חמאה לא צריך להמיס לחלוטין). מערבבים סוכר. הטמפרטורה עשויה להמשיך לעלות אפילו מהחום; אם זה נעשה חם מדי, תן מגניב לפני הוספת תערובת שמרים.
בתחתית קערה גדולה שלבו שמרים ו 1/4 כוס חמה (11
מים; תן לעמוד עד שמרים הוא מומס, על 5 דקות.
שמור 1 כף מהביצים הטרופות; מכסים ומצננים.
מוסיפים לתערובת השמרים את הביצים הטרופות שנותרו,מים חדורי תבלינים ותערובת חמאה; מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה 2 כוסות קמח. ביד חשמלית כבדה או במיקסר עומד במהירות בינונית, מקציפים עד שהבצק נמתח, 6 עד 10 דקות, מגרדים אותו אם הוא עולה מכות.
אם משתמשים במיקסר כבד עם וו בצק, מקציפים פנימה 2 1/4 כוסות קמח נוספות במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. ואז מקציפים במהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה מספיק מהקמח הנותר של 3/4 כוס הדרוש, עד שהבצק חלק וכבר לא דביק, 6 עד 10 דקות.
אם לישה ביד, בעזרת כף עץ, מערבבים פנימה 2 1/4 כוסות קמח נוספות עד לקבלת תערובת אחידה. לוח אבק בנדיבות עם מעט מהקמח הנותר של 3/4 כוס. מגרדים בצק על הלוח ולשים, מוסיפים מספיק מהקמח שנותר הדרוש למניעת הדבקה, עד שהבצק חלק וכבר לא דביק, 10 עד 15 דקות. מחזירים בצק לקערה.
מכסים קערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח בחום (70 עד 8
מניחים עד להכפלה, 1 1/2 עד 2 שעות.
מחממים תנור ל 350 (325 לחום הסעה). אגרוף בצק למטה ולשים בקצרה על לוח מקומח קלות כדי לשחרר אוויר. צורת לתוך חלק עגול ומקום בחמאה 10-אינץ עוגת גבינה פאן עם שפה נשלפת לפחות 2 סנטימטרים; עיתונות בצק בקלילות כדי למלא פאן. הגדר 1 ביצה קשה במרכז ו -4 ביצים סביב הקצה, בנקודות הצלב. מכסים את התבנית קלות בניילון ומניחים לתפוח בחום (70 עד 8
מניחים רק עד כמעט הוכפל, 35 עד 50 דקות.
מברישים לחם בביצה טרופה שמורה ומפזרים שומשום באופן שווה.
אופים עד שהלחם שחום עשיר ושיפוד עץ המוחדר במרכז יוצא נקי, כ-45 דקות.
תן מגניב על מתלה על 10 דקות, ולאחר מכן להפעיל סכין סביב פאן שפה ולהסיר; להסיר מחבת תחתון.
תן ללחם להתקרר על המדף לפחות 30 דקות.
יין מומלץ: Agiorgitiko, Asyrtiko, Moschofilero
אגיורגיטיקו, אסירטיקו ומוסקופילרו הם אפשרויות נהדרות עבור יוונית. אם מתחשק לכם ללכת ליוונית עם האוכל היווני שלכם, אסירטיקו ומוסקופילרו שניהם יינות לבנים מקסימים להתאמה עם עוף, פירות ים וכו'. אגיורגיטיקו הוא אדום בעל גוף מלא המתאים לבשרים קלויים וכבש. יין אחד שתוכלו לנסות הוא סקורס סנט ג ' ורג ' אגיורגיטיקו. יש לו 4.1 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ -18 דולר.
![סקורס סנט ג ' ורג ' אגיורגיטיקו]()
סקורס סנט ג ' ורג ' אגיורגיטיקו
פטל בשלים ופרי שזיף דמסון מתערבבים על החיך עם רמזים של וניל ואגוז מוסקט.רצון הקהל הזה הוא התאמה נהדרת לחזיר צלוי. אנא מגישים עם צינה קלה.