לחם צרפתי מחיטה מלאה
אם יש לך בערך שעה ו-5 דקות לבלות במטבח, לחם צרפתי מחיטה מלאה עשוי להיות מתכון צמחוני לקטו אובו אדיר לנסות. מתאים ל-32 מנות. מנה אחת מכילה 142 קלוריות , 4 גרם חלבון ו -1 גרם שומן . תמורת 10 סנט למנה , מתכון זה מכסה 6% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם שמרים, סוכר, קמח תירס ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותם. למתכון הזה מ-Taste of Home יש 1 מעריצים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. זה עובד היטב בתור לחם. עם ציון של 34% , המנה הזו גרועה למדי. מתכונים דומים: לחם מחיטה מלאה כמעט , לחם מחיטה מלאה מולסה ולחם פוקצ'ה מחיטה מלאה עם בצל מקורמל .
הוראות
מערבבים את הקמחים. בקערה גדולה מערבבים 3 כוסות תערובת קמח עם השמרים. לְהַפְרִישׁ.
מחממים מים, סוכר, מלח וחמאה ל-115°-120°.
מוסיפים לקמח ושמרים. מקציפים עם במהירות נמוכה למשך 30 שניות; מגבירים את המהירות לבינונית ומקציפים 3 דקות נוספות. מערבבים פנימה מספיק קמח שנותר כדי ליצור בצק רך.
הופכים על משטח מקומח קלות; ללוש עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית, כ-6-8 דקות.
מניחים בצק בקערה משומנת; מכסים ומניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלה, כשעה.
מנקבים בצק למטה; מחלקים לשניים ונותנים לנוח 10 דקות.
מגלגלים כל חצי ל-15 אינץ'. x 12 אינץ'. מַלבֵּן.
רול אפ בסגנון ג'לי רול, החל מהצד הארוך. צובטים חותם והופכים את הקצוות מתחת ליצירת כיכר חלקה.
מפזרים שני ניירות אפייה עם קמח תירס ומניחים כל כיכר, עם צד התפר כלפי מטה, על תבנית אפייה משומנת. צור חתכים כל 2-1/2 אינץ' בחלק העליון של כל כיכר. מכסים ומתפיחים עד להכפלה, כשעה.
מקציפים חלבון ביצה ומים; להבריש קצת על כיכרות. מקררים את שאר התערובת.
אופים ב-375 מעלות למשך 20 דקות.
מברישים שוב בתערובת חלבון ביצה ואופים 15-20 דקות יותר או עד להזהבה.
מוציאים את התבניות לרשתות לצינון.