לחם שטוח גבינת ריקוטה ובזיליקום
לחם שטוח גבינת ריקוטה ובזיליקום דורש בערך 30 דקות מההתחלה ועד הסוף. מתאים ל-12 ומחירו 71 סנט למנה מנות. מנה אחת מכילה 196 קלוריות, 7 גרם חלבון ו-10 גרם שומן. גשו לסופר וקנו גבינת פרמזן, חצאי פקאן, שום ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותה היום. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 21%, וזה לא כל כך מדהים. מתכונים דומים: לחם שטוח גבינת תאנים וריקוטה, לחם שטוח תירס ואוכמניות בגריל עם גבינת עיזים מוקצפת ווויניגרט בזיליקום, ומקרוני וגבינה ריקוטה בזיליקום.
הוראות
מחממים תנור ל-400F. רססו תבנית אפייה בגודל 10X15 אינץ' עם ספריי בישול נון-סטיק.
מערבבים שום ושמן זית, מניחים בצד.
עצבו את הבצק למלבן בגודל 9X13 אינץ'.
מניחים על תבנית אפייה מוכנה.
מכניסים את המגש למרכז התנור ואופים 12-15 דקות, או עד שחום בהיר ומבושל.
מברישים בשמן שום, מניחים לעמוד 10 דקות.
מורחים את הריקוטה על הבצק המבושל ומעליהם גבינת הפרמזן והפקאן. השתמשו במספריים כדי לחתוך את עלי הבזיליקום לחתיכות ולפזר אותם על הלחם השטוח.
מערבבים 1 כפית. שמרים יבשים פעילים עם כוס מים חמימים (בערך 43°) בקערה גדולה.
מניחים לשבת 10 דקות כדי להוכיח את השמרים. מערבבים פנימה
1 כוסות קמח לכל מטרה, 1 כף. שמן זית כתית מעולה, 1 כפית. מלח כשר, כפית. פלפל שחור גרוס ו-1 כף. דבש.
מערבבים עד שנוצר בצק ואז הופכים על משטח מקומח. ללוש 5 דקות או עד לקבלת מרקם חלק. מצפים קלות את פנים קערת המערבל בשמן זית ומחזירים את הבצק לקערה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים ללא גירוי למשך 30 עד 45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחוררים בצק וממשיכים כמצוין בשלב 2 של המתכון.