לחמניות קרמל-אגוזי לוז מתוקות ודביקות
ניתן להכין את המתכון לחמניות קרמל-אגוזי לוז מתוק ודביק תוך כ-3 שעות ו-25 דקות . חלק אחד של המנה הזו מכיל כ -3 גרם חלבון , 16 גרם שומן ובסך הכל 263 קלוריות . מתאים ל-8 ומחירו 68 סנט למנה מנות. 58 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. אם יש לכם אגבה, סוכר חום זהוב, אגוז מוסקט טחון וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון לא כל כך סופר ספונאלי של 20% . מתכונים דומים: לחמניות קרמל-אגוזי לוז מתוק ודביק , לחמניות דביקות דלעת קרמל אגוזים עם לחמניות ארוחת ערב של King's Hawaiian® , ולולים דביקים קרמל-פקאן .
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
מקמו את המתלה במרכז התנור וחממו מראש ל-375 מעלות F.
מניחים את אגוזי הלוז על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור עד שהם ריחניים וזהובים בהירים, 12 עד 15 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים. קוצצים דק אגוזים ומניחים בצד.
מחמאה קלות תבנית זכוכית או קרמיקה בקוטר 9 אינץ'.
מניחים 2 1/2 כפות חמאה בסיר קטן ומערבבים על אש בינונית עד להמסה. מערבבים פנימה 1/4 כוס סוכר חום, אגבה ומיץ לימון.
יוצקים את תערובת החמאה והסוכר לתבנית הפאי המוכנה.
מפזרים 1/3 כוס אגוזי לוז קלויים באופן שווה על הסירופ בצלחת ומניחים בצד.
מערבבים את 1/4 כוס הסוכר החום הנותרים, קינמון ואגוז מוסקט בקערה קטנה.
פורסים בעדינות את בצק גליל הסהר על משטח עבודה מקומח קלות ומהדקים היטב וצומטים את הנקבים יחדיו ליצירת חתיכת בצק מוצקה.
מרדדים את הבצק למלבן בגודל 12 על 9 אינץ' בעזרת מערוך מקומח קלות.
מפזרים את תערובת הסוכר החום באופן שווה על הבצק עד למרחק של 1/2 אינץ' מהשוליים.
מפזרים מעל את 1/3 כוס אגוזי הלוז הנותרים.
החל בצד אחד הקצר, מגלגלים את הבצק בסגנון גליל ג'לי.
חותכים את הגליל לרוחב ל-8 עד 10 סיבובים, כל אחד ברוחב של כ-1 אינץ', בעזרת סכין חדה. מסדרים את העיגולים, כשהצד החתוך כלפי מטה, על גבי הסירופ בתבנית הפאי, עם 6 מסביב לשולי הכלי ו-2 במרכז. צובטים קצוות פתוחים יחד עם קצות האצבעות כדי למנוע מהלחמניות להתפרק. מכסים ומצננים. ניתן להכין שעתיים קדימה.
אופים את הלחמניות עד להזהבה עמוקה מלמעלה והמיצים שחומים ומבעבעים בשולי הכלי, כ-25 דקות.
מוציאים מהתנור ונותנים ללחמניות לעמוד דקה.
מניחים מגש על גבי צלחת הפאי והגלילים של ההיפוך מתגלגלים על המגש.
מפזרים קלות על הלחמניות את פתיתי מלח הים. מצננים את הלחמניות במשך 10 עד 20 דקות ומגישים כשהן עדיין חמות.