מחממים שמן בתנור הולנדי 8 ליטר על חום בינוני עד מנצנץ אבל לא מעשן; מוסיפים בצל, גזר, סלרי ומלח ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד ירקות רכים ושחומים קלות, 12-15 דקות.להפחית את החום בינוני נמוך ולהוסיף שום כמון; לבשל, ערבוב כל הזמן, עד ריחני, על 3 דקות.מערבבים בשעועית, שעועית בישול נוזלי, צ 'יפוטלה צ' ילי, רוטב אדובו מרק עוף.להגדיל את החום בינוני-גבוה ולהביא לרתיחה, ולאחר מכן להפחית את החום נמוך ומבשל, חשוף, ערבוב מדי פעם, כדי לערבב טעמים, על 30 minutes.To סיים את המרק: מצקת 1 1/2 כוסות שעועית 2 כוסות נוזל לתוך מעבד מזון או בלנדר; תהליך עד חלקה, ולחזור לסיר.מערבבים יחד קורנפלור ומים בקערה קטנה עד בשילוב, ולאחר מכן מערבבים בהדרגה כמחצית תערובת קורנפלור לתוך המרק; מביאים לרתיחה מעל חום בינוני, ערבוב מדי פעם, כדי להתעבות מלאה.אם המרק הוא עדיין רזה יותר הרצוי לאחר הרתיחה, מערבבים תערובת קורנפלור שנותר רקומבין ומערבבים בהדרגה תערובת למרק, לחזור לרתיחה כדי להתעבות באופן מלא.