משקשק בשר
גשו לסופר וקנו חומץ אורז, פלפל, מלח כשר ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו -45 דקות. מתכונים דומים: משקשק בשר, משקשק בשר, ו בו לוק לאק – בקר מנער וייטנאמי.
הוראות
מערבבים בשר עם 1 כפית. סוכר, מלח, פלפל, ו 1 כף. שמן בקערה.
בואו להשרות בטמפרטורת החדר 2 שעות.
להקציף יחד הנותרים 1 כף. סוכר, חומץ, מירין, רטבי סויה ורוטב דגים עד שהסוכר מומס.
מחלקים בשר ל 2 חלקים שווים.
מחממים ווק גדול או מחבת גדולה (לא nonstick) מעל חום גבוה עד חם מאוד אבל לא עישון. המתכת תהיה מראה מט וטיפה של מים flicked על פני השטח שלה צריך להתאדות במגע.
הוסף 3 כף. שמן לווק וחום עד מנצנץ אבל לא מעשן.
מוסיפים חצי מהבשר בשכבה אחת וצורבים עד שהקרום החום נוצר מתחת, כ-30 שניות. הפוך קוביות ובשל 30 שניות בצד השני.
מוסיפים חצי מכל בצל אדום וירוק ומבשלים, ערבוב, כ -30 שניות.
מוסיפים חצי מתערובת רוטב הסויה ומנערים ווק לבשר בקר.
מוסיפים חצי כל שום וחמאה ושייק ווק כדי להפיץ באופן שווה.
נגב ווק נקי וחזור לחום גבוה. חזור על שלבים 4 ו 5 עם הנותרים 3 כף. שמן, בקר, בצל אדום וירוק, תערובת רוטב, שום וחמאה.
מסדרים גרגיר הנחלים על מגש; למעלה עם בשר וירקות.
* רוטב סויה כהה הוא עבה יותר, כהה יותר, ופחות מלוח מאשר סויה רגיל; למצוא אותו בשווקים אסיאתיים וחנויות מכולת מצויד היטב.