נפוליאונים פורט-תאנים עם שמן אגוזים וקרם דבש
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. לך לחנות ותביא מיץ תפוזים, מעט מלח, דבש, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: נפוליאון ענבים מוקפצים עם הפחתת נמל, אגוזי מלך עם גלידת דבש-אגוז, ו דבש טימין מוקצף גבינת עיזים ועקיצות תאנה.
הוראות
כדי להכין פילו, קו גיליון אפייה גדול עם נייר קלף; נייר מעיל עם ספריי בישול.
מניחים 1 סדין פילו על נייר (לכסות את הבצק שנותר כדי לשמור על ייבוש); מברשת קלה עם 1/2 שמן כפית.
מפזרים 1 כפית אבקת סוכר. חזור על שכבות חמש פעמים נוספות עם הנותרים 5 פילו גיליונות, הנותרים 2 1/2 כפיות שמן, הנותרים 5 כפיות אבקת סוכר.
חותכים מחסנית פילו לאורכו לתוך 3 רצועות שוות; לעשות 5 חתכים לרוחב כדי ליצור 18 חתיכות.
מעיל גיליון אחר של נייר קלף עם ספריי בישול; לכסות מחסנית פילו עם נייר, בצד מצופה למטה.
מניחים עוד תבנית אפייה על גבי ערימת פילו לשקול אותו.
אופים ב 350 במשך 15 דקות או עד חום זהוב פריך. הסר בזהירות את גיליון האפייה העליון ואת פיסת הקלף העליונה. חתיכות פילו מגניבות על מתלה תיל.
כדי להכין תאנים, לשלב פורט, תאנים, מקל קינמון בסיר על חום בינוני גבוה; להביא לרתיחה.
הסר מהחום; לכסות ולתת לעמוד 10 דקות.
הסר תאנים עם כף מחוררת; להפריש. זרוק מקל קינמון. מביאים את הנמל לרתיחה מעל חום בינוני גבוה, ומבשלים עד מופחת על 2 כפות (כ 2 דקות).
הסר מהחום; מערבבים תאנים שמורות, 1 שמן כף, ומלח. מגניב לטמפרטורת החדר.
כדי להכין קרם, לשלב גבינת שמנת, מיץ, ודבש בקערה קטנה; להכות עם מיקסר במהירות נמוכה 30 שניות או עד חלקה. כיסוי וצינה 30 דקות.
מניחים חתיכת פילו 1 על כל אחד 6 צלחות קינוח. למעלה כל מנה עם כ 2 כפיות שמנת וכ 1 כף תערובת תאנה. חזור על השכבות פעם אחת, ומעל כל מנה עם חתיכת פילו 1.
מפזרים באופן שווה עם 1 כף אבקת סוכר.
הערה יין: אתה צריך קצת יציאה כדי להכין את המתכון הזה,אז לעשות את זה בקבוק אתה יכול ליהנות לצד זה קינוח עשיר שכבות להפליא מרקם. נמל tawny, כמו של דאו 10 שנים Tawny (31$), מספק מתיקות בשפע. והזדקנות עץ מקנה tawnies עם אגוזים, פירות יבשים, וטעמים טרי כי הדהד אלה שנמצאו בקינוח. -- ג ' פרי לינדנמות