סטייקים צלויים עם צלפים וסלסה פירורי לחם
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: סטייקים כרובית ופירה עם סלסה אגוז-קפר, סטייקים צלויים עם צלעות ברוטב בלסמי-קפר ויניגרט, ו סטייקים דג חרב בגריל עם חמאת בזיליקום.
הוראות
על תבנית אפייה גדולה, מברשת את סטייקים עין הצלעות משני הצדדים עם 2 כפות של שמן זית מתבלים עם 1/2 כף כל אחד מלח ופלפל קרקע גס.
תן לסטייקים לעמוד בטמפרטורת החדר במשך 2 שעות.
בינתיים, מחממים את התנור ל 35
עבודה בקבוצות, דופק את הפוקאצ ' ה במעבד מזון עד שהוא קצוץ לפירורים גסים.
להעביר את הפירורים לקערה גדולה ולזרוק עם 2 כפות של שמן זית כתית.
מורחים את פירורי הלחם על תבנית אפייה גדולה ואופים אותם כ-30 דקות, מסתובבים וחוששים מדי פעם, עד שהפירורים יבשים וזהובים.
בקערה גדולה, לערבב את שאלוט עם חומץ ולתת לעמוד במשך 15 דקות.
מוסיפים את הצלפים ואת הקורנית, ואז לאט לאט לטאטא את 1/2 כוס שמן זית הנותרים עד מעורבב.
מוסיפים את פירורי הלחם, מתבלים במלח ופלפל וזורקים היטב.
להדליק גריל או לחמם מראש מחבת גריל ברזל יצוק. מברשת קלה את המחבת או מחבת גריל עם שמן צמחי. גריל את הסטייקים על אש בינונית-חמה עד השחמה עמוקה משני הצדדים, על 6 דקות עבור מדיום רייר.
להעביר את הסטייקים ללוח חיתוך ולתת לנוח במשך 10 דקות. חותכים בעובי את הסטייקים על פני התבואה ומסדרים על מגש. כפית חצי סלסה פירורי לחם מעל הבשר ולהעביר את השאר ליד השולחן.