סינגפור " עוגת גזר"
גשו לסופר וקנו בצל ירוק, ביצים, פלפל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: עוגת גזר סינגפור, עוגת צנון מטוגנת (עוגת גזר סינגפור), ו עוגת גזר עם מיץ גזר.
הוראות
תחתית שמן וצד של מחבת עוגה עגולה 9 אינץ'.
לקלף דייקון, ולאחר מכן לגרוס במעבד מזון מצויד בדיסק גריסה בינוני. שמור כל נוזל.
חום ווק על חום גבוה עד טיפת מים מתאדה באופן מיידי.
יוצקים 3 כפות שמן בצד של ווק, ואז להטות ווק כדי מערבולת, ציפוי בצד. כאשר השמן מתחיל לעשן, מוסיפים דייקון עם כל נוזל, 1 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל ומערבבים 3 דקות. מכסים ומבשלים מעל חום נמוך בינוני, ערבוב ושבירת דייקון מדי פעם, עד דייקון הוא מאוד רך, על 15 דקות.
לטאטא יחד קמח אורז ומים בקערה גדולה עד חלקה, ואז לערבב דייקון (תערובת תהיה גושי) ויוצקים לתוך מחבת עוגה.
הגדר מתלה ספינת בתוך ווק ניקה ולמלא ווק עם מים (לא מעל מדף ספינת קיטור), ואז להביא לרתיחה. להפחית את החום עד בינוני ועוגת קיטור במחבת על מתלה, מכוסה, 1 שעה (לחדש את המים לפי הצורך). לובש כפפות תנור, להעביר מחבת מתלה קירור מגניב על 1 1/2 שעות. לעטוף מחבת בחוזקה עם ניילון לעטוף להירגע לפחות 8 שעות.
הפעל סכין לאורך קצה העוגה כדי לשחרר, ואז להתהפך על קרש חיתוך, ראפ על החלק התחתון של פאן עד העוגה הוא שוחרר. כתם עם מגבות נייר.
חותכים עוגה לקוביות 1/2 אינץ'.
הכה יחד ביצים, 1/2 כפית מלח, ו 1/4 כפית פלפל בקערה.
חום יבש ווק על חום גבוה עד טיפת מים מתאדה באופן מיידי.
יוצקים הנותרים 4 כפות שמן למטה בצד של ווק, ואז להטות ווק מערבולת, ציפוי בצד. כאשר שמן מתחיל לעשן, להוסיף קוביות עוגה, שום, ונשאר 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל ומערבבים, לתת מנוחה לעוגה על הקרקעית הצדדים של ווק על 10 שניות בין המורות, עד חום זהוב, 8 עד 10 דקות. (קוביות יהיה לרכך ועשוי להיצמד לווק. לגרד חתיכות חומות מתחתית ווק ולהמשיך טיגון מערבבים.)
מוסיפים ביצים לווק ומערבבים עד הביצים רק להגדיר, על 1 דקה. מערבבים בketjap מאניס, sambal oelek, ו בצל ירוק, ולאחר מכן להעביר צלחת הגשה ולפזר כוסברה על גבי.
מגישים עם סמבל oelek נוסף.