סלט ארוחת צהריים יווני יכול להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. והוא מספק כ 2 מנות . מנה אחת מכילה 554 קלוריות, 13 גרם חלבון ו 37 גרם שומן. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. אם יש לכם מלח, שמן זית כתית מעולה, רדיקיו, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב חומץ היין האדום אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת דובדבנים-ברי כקינוח. נסו שק ארוחת צהריים: סלט יווני עם אורזו ואפונה שחורה עיניים, הסלט היווני הטוב ביותר + רוטב סלט יווני שמנת, ו סלט ארוחת צהריים או ערב (מתכונים דומים).
הוראות
1
מחממים התנור ל 177°.
ציוד שתשתמש בו
תנור
2
מניחים את פרוסות הלחם בקערה, מפזרים עליהם שמן זית, וזורקים.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית
לחם
ציוד שתשתמש בו
קערה
3
מורחים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית אפייה, ואופים עד חום זהוב, כ -20 דקות. שים אותם בצד.
מרכיבים שתצטרך
מורחים
ציוד שתשתמש בו
תבנית אפייה
תנור
4
להפריד את עלי החסה רומיין, השלכת כל עלים קשים או חבולים. יש לשטוף את העלים מתחת למים זורמים קרים, לנקז אותם היטב, וללטף אותם יבש. לקרוע את העלים לחתיכות.
מרכיבים שתצטרך
רומיין
מים
5
מניחים את הרומיין בקערת סלט גדולה, ומוסיפים את הרדיקיו, מלפפון, עגבניות, בצל, פטה ופטרוזיליה.
מרכיבים שתצטרך
רדיקיו.
מלפפון
פטרוזיליה
רומיין
עגבנייה
בצל
גבינת פטה
ציוד שתשתמש בו
קערה
1
לטאטא את החומץ, חרדל, מלח ופלפל יחד בקערה קטנה.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפל
חרדל
חומץ
ציוד שתשתמש בו
מקציף
קערה
2
לטאטא כל הזמן, לטפטף לאט בשמן הזית; להמשיך לטאטא עד ההלבשה התעבה מעט.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית
ציוד שתשתמש בו
מקציף
3
ממש לפני ההגשה, מתבלים את הסלט במלח ופלפל, ומטפטפים אותו קלות עם הרוטב.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפל
4
מפזרים את גרידת לימון ומיץ על הסלט, ולזרוק. תוסיף את הקרוטונים.