אם יש לך בערך 45 דקות לבלות במטבח, עוגות סלמון הונג קונג עם בייבי בוק צ'וי עשויות להיות מתכון סופר נטול חלב ופסקטרי שכדאי לנסות. תמורת 4.67$ למנה, תקבלו מנה עיקרית שמגישה 4. מנה אחת מהמנה הזו מכילה בסביבות 41 גרם חלבון, 41 גרם שומן, ובסך הכל 652 קלוריות. אם יש לכם מיונז, שאלוט, ג'ינג'ר ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. 3 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 79%. הציון הזה מוצק. נסו סלמון שומשום עם בייבי בוק צ'וי, סלמון שומשום עם בייבי בוק צ'וי, ו-Teriaki Black Cod עם עוגות אורז דביקות ובייבי בוק צ'וי צרוב (מתכונים דומים).
הוראות
1
מחממים 2 כפות משמן הבוטנים במחבת על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 פאונד פילה סלמון ללא עצמות, חתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
פילה סלמון ללא עצמות, חתוך לקוביות קטנות
2
מוסיפים את השום, השאלוט, הג'ינג'ר והצ'ילי; מקפיצים כמה דקות כדי לשחרר את הטעם.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 צ'ילי אדום או ירוק, טחון
ל-2 צ'ילי אדום או ירוק, טחון
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
3
מסירים מהאש להתקרר מעט.
4
בקערת ערבוב מערבבים את הסלמון, פירורי הלחם, הכוסברה, המיונז, מיץ הלימון וחלבון הביצה. מגרדים את שמן השום/ג'ינג'ר לתוך תערובת הסלמון; מתבלים במלח ופלפל. מקפלים את החומרים בעדינות אך ביסודיות, תוך הקפדה לא למעוך את הסלמון יותר מדי. בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת 4 עוגות סלמון, הן צריכות להיות לחות ופשוט יחזיקו יחד.
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
תערובת עוגה טבעית
5
מצפים מחבת טפלון ב-2 כפות שמן הבוטנים ומביאים לעשן קל על אש בינונית. מטגנים את עוגות הסלמון עד השחמה, כ-4 דקות מכל צד, הופכים בזהירות בעזרת מרית. שומרים על חום על צלחת מרופדת בנייר סופג.
מרכיבים שתצטרך
1 פלפל ג'לפנו אדום או ירוק קטן
מיונז, ועוד, לפי הצורך
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
שרימפס מוקפץ, קלוף
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
6
להכנת הבוק צ'וי: מחזירים את המחבת לאש ומצפים ב-2 כפות שמן הבוטנים ומחממים עד כמעט עישון. פתחו את חתיכת הג'ינג'ר עם סכין ואז הכו אותה עם הצד השטוח של הסכין.
מרכיבים שתצטרך
1 פלפל ג'לפנו אדום או ירוק קטן
בוק צ ' וי.
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוף
רול פירות צהוב אחד
7
הניחו את חתיכות הג'ינג'ר בשמן, כשהצד החתוך כלפי מטה כדי שיתחיל להתבשם. מטגנים את הבוק צ'וי במחבת, כשהצד החתוך כלפי מטה, במשך כמה דקות כדי לתת לו קצת צבע.
מרכיבים שתצטרך
בוק צ ' וי.
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוף
8
מוסיפים את המים ומבשלים עוד דקה לאידוי הבוק צ'וי; מוציאים אותו בזהירות לצלחת.
מרכיבים שתצטרך
בוק צ ' וי.
טיפים עגולים לפינה #4
9
מוסיפים את רוטב הסויה, רוטב הצדפות, מיץ הלימון והסוכר החום. מבשלים ומערבבים במשך 3 דקות עד שהרוטב במרקם של סירופ.
מרכיבים שתצטרך
רוטב צדפות
כָּתֵף
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
1 פאונד שקדי חזה הודו, חתוכים ל-1-in. קוביות
3 תותים קפואים ללא סוכר
10
מגישים את עוגות הסלמון עם הבוק צ'וי, ומטפטפים את הרוטב החום על הכל.
מרכיבים שתצטרך
רוטב חום
בוק צ ' וי.
מיונז, ועוד, לפי הצורך
11
מקשטים את המנה בשומשום הקלוי, הכוסברה והבצל הירוק.
ניתן לשלב סלמון עם פינו נואר, שרדונה וסוביניון בלאן. כדי להחליט על לבן או אדום, כדאי לשקול את התיבול והרטבים שלך. שרדונה הוא חבר נהדר למנות שמנתות וחמאתיות, בעוד שסוביניון בלאן יכול להשלים מנות עשבי תיבול או הדרים. אדום בעל גוף בהיר ודל טאנין כמו הפינו נואר משתלב נהדר עם סלמון צלוי או בגריל. יין אחד שתוכלו לנסות הוא Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. יש לו 5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-23 דולר.
מדיצ'י ארמטה קונצ'רטו למברוסקו רג'יאנו
אדום אודם עז עם ניחוחות נעימים מתמשכים ופירותיים. יבש אך פירותי בו זמנית. רך ורענן בחיך.