עוגת זכוכית שבורה
את המתכון של עוגת זכוכית שבורה ניתן להכין בסביבות 8 שעות . מתאים ל-15 מנות. תמורת 69 סנט למנה , מתכון זה מכסה 3% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. לקינוח הזה יש 349 קלוריות , 4 גרם חלבון ו -19 גרם שומן למנה. 156 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. המתכון הזה מבית Allrecipes דורש ג'לי תות, חמאה, מים ופירורי קרקר גרהם. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 15% . הציון הזה לא כל כך מדהים. מתכונים דומים: קינוח זכוכית שבורה , ג'לו זכוכית שבורה וג'לו זכוכית שבורה .
הוראות
מניחים תערובות ג'לטין ליים, תפוז ותות ב-3 כלי זכוכית נפרדים בגודל 9x9 אינץ'.
יוצקים 1 כוס מים רותחים לכל טעם של תערובת ג'לטין; מערבבים את הג'לטין עד להמסה.
יוצקים 1 כוס מים קרים לכל טעם ג'לטין, מערבבים לאיחוד ומקררים את 3 טעמי הג'לטין עד להתייצבות, לפחות 4 שעות.
מחממים מיץ אננס בסיר עד שהוא חם אך לא רותח. מערבבים ג'לטין ללא טעם לתוך מיץ אננס עד להמסה. מקררים את תערובת מיץ האננס עד להתקררות ומסמיכה, כ-30 דקות. מערבבים מדי פעם.
מערבבים פירורי קרקר גרהם, חמאה מומסת וסוכר חום יחד בקערה. הניחו 1 כוס תערובת פירורים בצד לקישוט. לחץ על 2 כוסות תערובת הפירורים הנותרות לתחתית תבנית עוגה בגודל 9x13 אינץ' כדי ליצור קרום.
יוצקים שמנת לקערת ערבוב מתכת גדולה ומקציפים במיקסר חשמלי עד שהקרם אוורירי ויוצר פסגות רכות, כ-3 דקות. מקציפים לאט סוכר לקצפת, 1 או 2 כפות בכל פעם; להקציף תמצית וניל.
חותכים את הטעמים השונים של הג'לטין לקוביות. השתמשו במרית דקה כדי להרחיק את הקוביות מתחתית הכלי ולשחרר אותן.
מקפלים בעדינות רבה את מיץ האננס הסמיך וקוביות הג'לטין לתוך תערובת הקצפת עד לאיחוד יסודי. כף לתוך קרום קרקר גרהם.
מפזרים את העוגה בתערובת פירורי גרהם שמורה.
מקררים עד להתייצבות, לפחות 3 שעות עד לילה.
יין מומלץ: קרם שרי, יציאה, Moscato Dasti
עוגה עובדת ממש טוב עם קרם שרי, פורט ומוסקטו ד'אסטי. כלל נפוץ של זיווג יין הוא לוודא שהיין שלך מתוק יותר מהאוכל שלך. קינוחים עדינים הולכים היטב עם מוסקטו ד'אסטי, קינוחים אגוזים עם שמנת שרי וקינוחי קרמל או שוקולד משתלבים היטב עם פורט. NV Johnson Estate Cream Shery עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 19 דולר לבקבוק.
![NV Johnson Estate Cream Shery]()
NV Johnson Estate Cream Shery
ארומטי מאוד עם תווים של אגוזי לוז, וניל ומגע של עץ אלון ואחריו צימוקים מתוקים ונגיעה של שמרים. גימור נקי מתמשך. טוב עכשיו אבל יתגמל את אלה שיאפשרו לו להזדקן"". משקה אהוב לפני הארוחה. שקול את זה עם אגוזים לפני ארוחת הערב כאפריטיף, או אחרי ארוחת הערב עם קינוח, במיוחד שוקולדים וקינוחים על בסיס פירות. נפלא גם בשעות אחר הצהריים הקרים, מוגש עם ביסקוטי לטבילה ב""סגנון איטלקי"". "