עוגת ליקר ביצים
עוגת המתכון ליקר ביצים יכולה לספק את התשוקה הסקוטית שלך בסביבה 5 שעות ו-25 דקות. המתכון הזה מכסה %5 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה כ 6 גר' של חלבון, 5 גרם של שומן, וסך הכל 208 קלוריות. והוא יספק כ 16 מנות. חג המולד יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. זה מובא לך על ידי מתכונים קראפט. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, לך לחנות ותביא אגוז מוסקט טחון, חלב, אינוו. נוקס gelatine, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון spoonacular רע למדי של 26%. מתכונים דומים: עוגת ליקר ביצים, קצת חלמונה, ו קצת חלמונה.
הוראות
Sprinkle gelatine over 1-1/2 cups milk in medium saucepan; let stand 1 min. Cook on low heat 5 min. or until gelatine is completely dissolved, stirring frequently.
Add remaining milk, eggnog, sherry and nutmeg; stir until blended. Refrigerate 1 hour or until chilled.
Cut crust off pound cake; discard or reserve for another use.
Cut cake horizontally into 4 lengthwise slices.
Spread 3 cake slices with jam; stack to reassemble cake.
Cut stacked cake crosswise into 14 (1/2-inch-thick) slices. Stand 8 cake slices around side of 9-inch springform pan; place remaining cake slices on bottom of pan.
Add dry pudding mix to eggnog mixture; beat with whisk 2 min.
Let stand 5 min. or until mixture begins to thicken. Spoon into prepared pan. Refrigerate 4 hours or until firm.
Remove rim of pan before serving dessert.