עוגת שוקולד ללא קמח עם גנאש רוזמרין
אם יש לכם כשעה ו-10 דקות לבלות במטבח, עוגת שוקולד ללא קמח עם גנאש רוזמרין עשויה להיות מתכון נהדר ללא גלוטן לנסות. קינוח זה מכיל 468 קלוריות , 6 גרם חלבון ו -36 גרם שומן למנה. מתכון זה מספיק ל-16 מנות. תמורת 1.41 דולר למנה , מתכון זה מכסה 10% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם שוקולד מריר, סוכר, שוקולד חצי מתוק וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. הוא מוגש לכם על ידי Taste of Home. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון ספונטני של 31% , וזה לא כל כך מדהים. מתכונים דומים: עוגת שכבות שוקולד עם גנאש , עוגת פרג לימון חמה עם מרכז גנאש שוקולד , וקאפקייקס שוקולד ממולאים בחמאת בוטנים עם ציפוי גנאש שוקולד .
הוראות
רפדו את תחתית תבנית קפיצית משומנת בקוטר 23 ס"מ בנייר אפייה; משמנים את הנייר.
מניחים על נייר כסף עבה בעובי כפול (כ-45 ס"מ). כורכים היטב את נייר הכסף סביב התבנית; מניחים בצד.
בסיר גדול וכבד, ממיסים את השוקולד, החמאה והיין על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד.
הסירו מהאש. קררו לטמפרטורת החדר.
בינתיים, בקערה גדולה, טורפים את הביצים, הסוכר והווניל עד להכפלת נפח, כ-5 דקות. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
מניחים תבנית קפיצית בתבנית אפייה גדולה; מוסיפים 2.5 ס"מ מים חמים לתבנית גדולה יותר.
אופים בחום של 175 מעלות צלזיוס במשך 28-32 דקות או עד שהקצוות החיצוניים יציבים (המרכז יזדעזע).
מוציאים את תבנית הקפיצה מאמבט המים. מצננים לחלוטין על רשת צינון.
העבירו בזהירות סכין מסביב לקצה המחבת כדי לשחרר; הסירו את דפנות המחבת.
מניחים שוקולד בקערה קטנה. בסיר קטן, מביאים שמנת ורוזמרין לרתיחה.
הסירו מהאש; זרקו את הרוזמרין.
יוצקים שמנת מתוקה על השוקולד; טורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט תוך ערבוב מדי פעם.
יוצקים על העוגה. מצננים עד להתייצבות.