עולש וגראטן בלגי מטוגן בלגי
עולש וגראטן בלגי מטוגן בלגי הוא מנת תוספת צמחונית. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 191 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 14 גרם שומן. והוא יספק כ 4 מנות. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לך שמן זית, עולש בלגי, אגוז מוסקט טחון, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכונים דומים: מוקרם של אנדיב בלגי עם בייקון (Gratin D ' Endennaise ארד), אנדיב בלגי חזיר מוקרם, ו אנדיב בלגי מטובל.
הוראות
יש לשטוף את האנדיב הבלגי; לקצץ את כל בסיסים דהויים.
חותכים ראשים לחצי לאורכו. מסדרים את החצאים, לחתוך את הצד למטה, בשכבה אחת במחבת כבדה 11-12 אינץ'.
מוסיפים 1/4 כוס מים ושמן זית.
מפזרים אנדיב קלות עם מלח ופלפל. מחבת כיסוי ולהביא לרתיחה מעל חום גבוה, ואז להפחית את החום ומבשלים עד אנדיב הוא מאוד רך כאשר פירסינג, 12 עד 20 דקות. לחשוף ולבשל מעל חום בינוני, מפנה ראשים מדי פעם, עד הנוזל הוא התאדה אנדיב מעט השחמה, 6 עד 10 דקות.
בינתיים, במחבת 1 עד 2 ליטר מעל חום בינוני-נמוך, להמיס חמאה. מערבבים בקמח עד מעורבב ותוסס.
מוסיפים חלב ואגוז מוסקט; מערבבים עד שהתערובת רותחים ומעובה, כ -10 דקות. מערבבים בגבינה 1/2 כוס.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
סדר אנדיב בשכבה אחת בתבנית אפייה 2 ליטר רדודה. רוטב כפית מעל.
מפזרים באופן שווה עם הנותרים 1/4 כוס גבינה.
אופים, חשופים, בתנור 400 עד שהרוטב מבעבע ומשחימים קלות, 9 עד 14 דקות.
מוסיפים עוד מלח ופלפל לפי הטעם.