קושימומחה
מוכן ב12 שעות, 35 דק.
מנות4
ציון בריאות64
מגזין

עוף מטוגן תירס כחול עם איולי חומץ מאלט

עוף מטוגן תירס כחול עם איולי חומץ מאלט
עוף מטוגן תירס כחול עם חומץ מאלט איולי היא מנה עיקרית ללא חלב . , מתכון זה מכסה 62% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. חלק אחד של המנה הזו מכיל בסביבות 94 גרם חלבון , 93 גרם שומן , ובסך הכל 2073 קלוריות . מתאים ל-4 מנות. אם יש לכם חרדל דיז'ון, שמן קנולן, מלח תיבול עופות וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 12 שעות ו-35 דקות . אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. רק כמה אנשים אהבו באמת את המנה הדרומית הזו. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 78% . הציון הזה מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: ארטישוק צלוי עם איולי חומץ מאלט , צ'יפס סטייק בגריל עם איולי חומץ מאלט ועוף חומץ מאלט .

הוראות

1
בקערה גדולה מערבבים את הרוטב החם, החרדל, אבקת השום והפפריקה. זורקים את שוקי העוף בתערובת לציפוי. מכסים ומכניסים למקרר ללילה.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות חצי ירח מלפפון אנגליפרוסות חצי ירח מלפפון אנגלי
רגל עוףרגל עוף
2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים
8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים
ציוד שתשתמש בו
דובדבנים מסוכרים נוספיםדובדבנים מסוכרים נוספים
2
כשמוכנים לבשל את העוף, מוציאים אותו מהמקרר ונותנים לעוף להגיע לטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
3
במחבת עמוקה עם דפנות גבוהות, על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הקיצור עד שמספיק למלא עד מחצית דפנות המחבת.
מרכיבים שתצטרך
אוכמניות, זרקו פירות יער קטנים או רכים מדיאוכמניות, זרקו פירות יער קטנים או רכים מדי
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
4
מחממים את הקיצור ל-325 מעלות F. מחממים את התנור ל-400 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
אוכמניות, זרקו פירות יער קטנים או רכים מדיאוכמניות, זרקו פירות יער קטנים או רכים מדי
ציוד שתשתמש בו
עוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהםעוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהם
5
בתבנית אפייה רדודה מערבבים את הקמח, קמח התירס, עמילן התירס, מלח תיבול העופות והפלפל השחור.
מרכיבים שתצטרך
1 מיכל (7 אונקיות) בצל קצוץ1 מיכל (7 אונקיות) בצל קצוץ
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
כל פלפל ירוק בינוני, צהוב מתוק, אדום וכתום, חתוך לז'וליינהכל פלפל ירוק בינוני, צהוב מתוק, אדום וכתום, חתוך לז'וליינה
פילה פורל אגם (בערך כל אחד)פילה פורל אגם (בערך כל אחד)
סוכריות מצילות חייםסוכריות מצילות חיים
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
6
מוציאים את העוף מהמרינדה, מנערים את העודפים ומטגנים את העוף בקמח ונותנים לנוח כ-5 דקות כדי לתת לקמח להיספג פנימה. מטגנים שוב בקמח ומטגנים, בקבוצות, בקצרה עד להזהבה משני הצדדים. . היזהרו לא להעמיס את המחבת.
מרכיבים שתצטרך
אוכמניות, זרקו פירות יער קטנים או רכים מדיאוכמניות, זרקו פירות יער קטנים או רכים מדי
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
סוכריות מצילות חייםסוכריות מצילות חיים
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
7
מעבירים את העוף לרשת על תבנית ומסיימים את העוף בתנור עד לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
עוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהםעוגיות גרהם פאדג' או חצאי קרקרים גרהם
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
8
בסיר קטן, מחממים את חומץ הלתת על אש בינונית ומבשלים עד לצמצום בחצי.
מרכיבים שתצטרך
חומץ מאלטחומץ מאלט
ציוד שתשתמש בו
450 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים, חתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ450 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים, חתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ
9
מסירים את הסיר מהאש ומניחים בצד להתקרר.
ציוד שתשתמש בו
450 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים, חתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ450 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים, חתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ
10
בקערת ערבוב מוסיפים את החלמונים, מיץ הלימון ו-2 כפיות מלח. במטרפה גדולה מתחילים להקציף את החלמונים עד שהם מתחילים להקציף. מוסיפים לאט את השמן תוך כדי טריפה נמרצת עד לקבלת קרם וסמיך. טורפים בעדינות את צמצום חומץ הלתת. טועמים את האיולי, ומתבלים במלח, אם צריך.
מרכיבים שתצטרך
חומץ מאלטחומץ מאלט
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
חצי פחית (12 אונקיות נוזל) חלב מאודהחצי פחית (12 אונקיות נוזל) חלב מאודה
צמצוםצמצום
איוליאיולי
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M'sסוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני
11
מגישים את האיולי לצד העוף המטוגן.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
איוליאיולי

יין מומלץ: ריזלינג, יין מבעבע, Zinfandel

עוף מטוגן בתפריט? נסה להתאים עם ריזלינג, יין מבעבע וזינפנדל. באופן כללי, ישנם כמה כללים שיעזרו לכם לשלב יין עם אוכל דרומי. יין לבן ידידותי למזון או יין לבן מבעבע יעבדו עם מאכלים מטוגנים רבים, בעוד זינפנדל הוא נהדר עם מאכלים על ברביקיו. אתה יכול לנסות את Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.3 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-34 דולר לבקבוק.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 הוא מחווה ללידתה של פרנסיקורטה ב-1961 - השנה שבה ייצר ברלוצ'י את היין המבעבע הראשון בשיטה הקלאסית הזו. הנוצץ המהנה והתוסס הזה מציע פרי הדר וסיומת פריכה ונקייה. תערובת: 85% שרדונה, 15% פינו נירו*התווית ל-Franciacorta '61 Extra Brut נמצאת בתהליך של שינוי. ייתכן שתקבל אחת משתי התוויות הללו המופיעות למעלה. לא ניתן לבקש תוויות ספציפיות.