קושימומחה
מוכן ב12 שעות, 35 דק.
מנות4
ציון בריאות64
מגזין

עוף מטוגן תירס כחול עם איולי חומץ מאלט

עוף מטוגן תירס כחול עם איולי חומץ מאלט
עוף מטוגן תירס כחול עם חומץ מאלט איולי היא מנה עיקרית ללא חלב . , מתכון זה מכסה 62% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. חלק אחד של המנה הזו מכיל בסביבות 94 גרם חלבון , 93 גרם שומן , ובסך הכל 2073 קלוריות . מתאים ל-4 מנות. אם יש לכם חרדל דיז'ון, שמן קנולן, מלח תיבול עופות וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 12 שעות ו-35 דקות . אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. רק כמה אנשים אהבו באמת את המנה הדרומית הזו. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 78% . הציון הזה מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: ארטישוק צלוי עם איולי חומץ מאלט , צ'יפס סטייק בגריל עם איולי חומץ מאלט ועוף חומץ מאלט .

הוראות

1
בקערה גדולה מערבבים את הרוטב החם, החרדל, אבקת השום והפפריקה. זורקים את שוקי העוף בתערובת לציפוי. מכסים ומכניסים למקרר ללילה.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות חצי ירח מלפפון אנגליפרוסות חצי ירח מלפפון אנגלי
רגל עוףרגל עוף
2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים2 כפות בתוספת 1/2 כוס מים, מחולקים
8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
2
כשמוכנים לבשל את העוף, מוציאים אותו מהמקרר ונותנים לעוף להגיע לטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
3
במחבת עמוקה עם דפנות גבוהות, על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הקיצור עד שמספיק למלא עד מחצית דפנות המחבת.
מרכיבים שתצטרך
פירה חם (110° עד 115°, מוכן ללא חלב וחמאה)פירה חם (110° עד 115°, מוכן ללא חלב וחמאה)
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
4
מחממים את הקיצור ל-325 מעלות F. מחממים את התנור ל-400 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
פירה חם (110° עד 115°, מוכן ללא חלב וחמאה)פירה חם (110° עד 115°, מוכן ללא חלב וחמאה)
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
5
בתבנית אפייה רדודה מערבבים את הקמח, קמח התירס, עמילן התירס, מלח תיבול העופות והפלפל השחור.
מרכיבים שתצטרך
1 מיכל (7 אונקיות) בצל קצוץ1 מיכל (7 אונקיות) בצל קצוץ
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
כל פלפל ירוק בינוני, צהוב מתוק, אדום וכתום, חתוך לז'וליינהכל פלפל ירוק בינוני, צהוב מתוק, אדום וכתום, חתוך לז'וליינה
פילה פורל אגם (בערך כל אחד)פילה פורל אגם (בערך כל אחד)
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה
6
מוציאים את העוף מהמרינדה, מנערים את העודפים ומטגנים את העוף בקמח ונותנים לנוח כ-5 דקות כדי לתת לקמח להיספג פנימה. מטגנים שוב בקמח ומטגנים, בקבוצות, בקצרה עד להזהבה משני הצדדים. . היזהרו לא להעמיס את המחבת.
מרכיבים שתצטרך
פירה חם (110° עד 115°, מוכן ללא חלב וחמאה)פירה חם (110° עד 115°, מוכן ללא חלב וחמאה)
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
7
מעבירים את העוף לרשת על תבנית ומסיימים את העוף בתנור עד לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
8
בסיר קטן, מחממים את חומץ הלתת על אש בינונית ומבשלים עד לצמצום בחצי.
מרכיבים שתצטרך
חומץ מאלטחומץ מאלט
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבניםגריסי פנינה לבנים
9
מסירים את הסיר מהאש ומניחים בצד להתקרר.
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבניםגריסי פנינה לבנים
10
בקערת ערבוב מוסיפים את החלמונים, מיץ הלימון ו-2 כפיות מלח. במטרפה גדולה מתחילים להקציף את החלמונים עד שהם מתחילים להקציף. מוסיפים לאט את השמן תוך כדי טריפה נמרצת עד לקבלת קרם וסמיך. טורפים בעדינות את צמצום חומץ הלתת. טועמים את האיולי, ומתבלים במלח, אם צריך.
מרכיבים שתצטרך
חומץ מאלטחומץ מאלט
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי
צמצוםצמצום
איוליאיולי
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M'sסוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
עוגיות אוראו קצוצותעוגיות אוראו קצוצות
11
מגישים את האיולי לצד העוף המטוגן.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
איוליאיולי

יין מומלץ: ריזלינג, יין מבעבע, Zinfandel

עוף מטוגן בתפריט? נסה להתאים עם ריזלינג, יין מבעבע וזינפנדל. באופן כללי, ישנם כמה כללים שיעזרו לכם לשלב יין עם אוכל דרומי. יין לבן ידידותי למזון או יין לבן מבעבע יעבדו עם מאכלים מטוגנים רבים, בעוד זינפנדל הוא נהדר עם מאכלים על ברביקיו. אתה יכול לנסות את Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.3 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-34 דולר לבקבוק.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 הוא מחווה ללידתה של פרנסיקורטה ב-1961 - השנה שבה ייצר ברלוצ'י את היין המבעבע הראשון בשיטה הקלאסית הזו. הנוצץ המהנה והתוסס הזה מציע פרי הדר וסיומת פריכה ונקייה. תערובת: 85% שרדונה, 15% פינו נירו*התווית ל-Franciacorta '61 Extra Brut נמצאת בתהליך של שינוי. ייתכן שתקבל אחת משתי התוויות הללו המופיעות למעלה. לא ניתן לבקש תוויות ספציפיות.