תשעה מאכלים קוריאניים מסורתיים שכדאי לכם לנסות

בקוריאה יש מנות מסורתיות רבות שבטוח תאהבו. אם אתם מחפשים לנסות מאכלים קוריאניים מסורתיים, הקפידו לכלול את 9 הארוחות הטעימות הללו.

טטובוקקי

Tteokbokki הוא מאכל קטן המורכב מעוגות בצל ירוק, אודנג או דגים ו-tteok, או עוגות אורז מאודות בתוך רוטב חריף ומתוק. יש כאן כמות נדיבה של משחת צ'ילי, ובכמה וריאציות יש אטריות או גבינה. Tteokbokki נהנה על ידי מקומיים ותיירים כאחד, ונמצא בדרך כלל על עגלות מזון ודוכנים קטנים.

קימצ'י

כשחושבים על מאכלים מסורתיים בקוריאה, המילה קימצ'י עולה אוטומטית בראש. למנה היסטוריה ארוכה של אלפי שנים והיא עשויה בדרך כלל מכרוב קוריאני מותסס, יחד עם ג'ינג'ר, בצל, צנון, שום כתוש ואבקת צ'ילי.

לקמחי יש למעלה ממאה וריאציות וניתן להוסיף למרקים, עם אורז או בפני עצמו. המרכיב הרב-תכליתי יכול אפילו לשמש כבסיס למנות קוריאניות אחרות.

Jajangmyeon

אטריות לבביות שמזכירות לכם את הבית, Jajangmyeon היא מנה שיש בה רוטב שעועית שחורה ואטריות חיטה. תלוי היכן אתה קונה את זה, בדרך כלל תקבל מעט ירקות וקוביות חזיר. Jajangmyeon ממלא למדי והוא משמש כארוחה מצוינת כאשר אתה בתקציב.

Samgyeopsal

מאכל ברביקיו מסורתי שפירושו "בשר חזיר בן שלוש שכבות", סמגיאופסל הוא די נפוץ וניתן למצוא אותו כמעט בכל עיר בקוריאה. הבשר עסיסי וסמיך, ומקבלים עשרות קישוטים ורטבים שישתלבו איתו.

תהליך אכילת סמגיאופסל הוא פשוט. לוקחים נתח בשר, עוטפים אותו בחסה ומוסיפים שום, קימצ'י או בצל אדום. אתה יכול להוסיף צ'ילי כדי לתבל אותו או לבקש את התוספת המועדפת עליך. לאחר מכן, הכנס את כל העניין לפה שלך ותן לטעמים להתפוצץ.

גימבאפ

גימבאפ, או קימבאפ עשויים להיראות כווריאציה של המאקי היפני, אבל הם ייחודיים מספיק כדי להצדיק את הטעם שלהם. אתה יכול לקנות אותם במסעדות קוריאניות או עטופים ומקררים בחנויות נוחות.

לחמניות עטופות באצות הן פשוטות, בריאות וניתן לשרת אותן בצורה שתתאים להעדפתך. למשל, אפשר להוסיף מילוי לובסטר, בולגוגי או אפילו גבינת שמנת. זה זול וניתן להביא איתך לכל מקום, גם כשאתה בדרכים.

ביבימבאפ

מנה צבעונית ונעימה לעין, המילה "ביבימבאפ" פירושה אורז מעורב, מה שאומר שתראו תוספות של כל ירק שאפשר להעלות על הדעת. ולסיום, מקבלים ביצה מטוגנת וגם מנה נדיבה של ממרח צ'ילי.

הרעיון הוא לרסק את האורז, הירקות, הביצה והמשחה החריפה, ואז לאכול עם כפית. אפשר לאכול את המנה חמה או קרה בקערת אבן או קערת מתכת, בהתאמה. האוכל הלאומי הקוריאני הוא מועדף מוחלט ולא דורש יותר מדי מאמץ להכין.

Samgyetang

מרק ג'ינסנג עוף נאכל בדרך כלל במהלך חודשי הקיץ כדרך לחידוש אנרגיה. Samgyetang מורכב מעוף במילוי שום, ג'ינסנג, אגוזי ג'ינגקו, אורז דביק, שיזפים וערמונים. כפי שאולי ניחשתם, העוף מתבשל באיטיות עד שהוא רך מאוד, והמרק שנוצר הופך סמיך מאוד, עם ריח ריחני וטעם מעט מריר.

Samgyetang היא ארוחה ממלאת ומשתלבת יפה עם מספר תוספות. המרק טוב לאכול גם בחודשים הקרים יותר.

פאג'ון

Pajeon הוא מנת פנקייק קוריאנית מסורתית מלוחה שהיא תכליתית ביותר. תלוי מי מבשל אותו, ניתן לשלב פג'ון עם רכיכות, חזיר, בקר, תפוח אדמה וקימצ'י. זהו תעריף סטנדרטי למטיילים באזור ולמסעדות הממוקמות בשבילים. הארוחה מגיעה לרוב עם רוטב סויה חריף שממריץ את החושים.

גְלִידָה

אל תטעו שסאנדאי הוא הקינוח הנחמד והקר. בקוריאה, זה למעשה נקניק דם והוא קצת שילוב של פודינג שחור והאגיס. סאנדאי, מרכיב משפחתי רגיל בקורה, עשוי בדרך כלל ממעי פרה או חזיר עם ירקות ואורז. יש לזה גרסת מרק למי שרוצה משהו חם ללגום בזמן שהם נהנים מהארוחה. סאנדיי טובלים במלח או בתיבול דומה.