עוף מרוקאי עם חצילים, עגבניות ושקדים הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני מנה עיקרית. מנה אחת מכילה עד 36 גרם חלבון 40 גרם של שומן, וסך הכל 569 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 8 מנות סועדים.. אם יש לכם בצל, עגבניות משומר, שקדים חתוכים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: בישול איטי עוף מרוקאי עם משמשים, זיתים ושקדים, טג'ין עוף מרוקאי עם עגבניות מיובשות וארטישוקים, ו כבש מרוקאי עם משמש, שקדים ומנטה.
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
(או או רגיל)
4
מוסיפים עגבניות, 1 כוס מים, ו 3 כפות מיץ לימון; מביאים לרתיחה. מסדרים את כל העוף בשכבה אחת בסיר; כפית קצת רוטב מעל. מביאים לרתיחה. להפחית את החום בינוני-נמוך, כיסוי, ומבשלים 15 דקות. הפוך עוף מעל, כיסוי, ומבשלים עד העוף הוא מכרז, על 20 דקות יותר.
מורחים חצילים על תבנית אפייה מוכנה ואופים עד רך וחום, ערבוב מדי פעם, כ -25 דקות. (עוף וחציל יכול להתבצע 1 יום קדימה. מגניב במקצת. מקררים בנפרד עד קור, ואז מכסים ושומרים בקירור.)
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורז
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
20 עד 25 עלי תרד שלמים
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
סוכריות מצופות שוקולד
9
מערבבים חצילים ומרג ' ורם לתוך עוף. מבשלים חשפו 10 דקות כדי לחמם דרך טעמים ולערבב. תבשיל העונה לטעום עם מיץ לימון יותר, אם תרצה, ומלח ופלפל.