עוף מרוקאי עם חצילים, עגבניות ושקדים
עוף מרוקאי עם חצילים, עגבניות ושקדים הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני מנה עיקרית. מנה אחת מכילה עד 36 גרם חלבון 40 גרם של שומן, וסך הכל 569 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 8 מנות סועדים.. אם יש לכם בצל, עגבניות משומר, שקדים חתוכים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: בישול איטי עוף מרוקאי עם משמשים, זיתים ושקדים, טג'ין עוף מרוקאי עם עגבניות מיובשות וארטישוקים, ו כבש מרוקאי עם משמש, שקדים ומנטה.
הוראות
חום 2 כפות שמן זית בסיר רחב כבד מעל חום בינוני.
מוסיפים בצל ושום. מכסים ומבשלים עד הבצלים רכים, כ 10 דקות.
מוסיפים פפריקה, מלח, כורכום, כוסברה, שומר, פלפל, כמון וג ' ינג ' ר; מערבבים 1 דקה.
מוסיפים עגבניות, 1 כוס מים, ו 3 כפות מיץ לימון; מביאים לרתיחה. מסדרים את כל העוף בשכבה אחת בסיר; כפית קצת רוטב מעל. מביאים לרתיחה. להפחית את החום בינוני-נמוך, כיסוי, ומבשלים 15 דקות. הפוך עוף מעל, כיסוי, ומבשלים עד העוף הוא מכרז, על 20 דקות יותר.
בינתיים, מחממים תנור ל 204°.
צחצח תבנית אפייה גדולה עם שמן זית.
מניחים חצילים הנותרים 4 כפות שמן זית בקערה גדולה; לזרוק מעיל.
מורחים חצילים על תבנית אפייה מוכנה ואופים עד רך וחום, ערבוב מדי פעם, כ -25 דקות. (עוף וחציל יכול להתבצע 1 יום קדימה. מגניב במקצת. מקררים בנפרד עד קור, ואז מכסים ושומרים בקירור.)
מערבבים חצילים ומרג ' ורם לתוך עוף. מבשלים חשפו 10 דקות כדי לחמם דרך טעמים ולערבב. תבשיל העונה לטעום עם מיץ לימון יותר, אם תרצה, ומלח ופלפל.
מעבירים עוף לקערה רדודה גדולה.