קושיקשה
מוכן ב1 ש
מנות6
ציון בריאות5
מגזין

עוף צלוי

עוף צלוי
מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 1 שעה. זה מובא לך על ידי מזוןרשת. צאו לחנות והרימו עירית, עלי טרגון, תפוזים ועוד מספר מצרכים להכין אותה היום. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה מרוויח ציון ספוני של 37%, וזה די רע. מתכונים דומים: עוף צלוי עם חסה ביב ויניגרט עוף צלוי, טפנד זית עוף קרום וקינואה עם שום קלוי, פלפלים אדומים קלויים ובזיליקום, ו אני לא עוף עוף: חזה עוף צלוי פריך עם תפוז והל.

הוראות

1
בקערה מערבבים את המלח, הסוכר, השום וכל עשבי התיבול הטריים. משפשפים את העוף בתערובת. הרם את העור על גבי העוף, הניח את החמאה בין הבשר לעור כך שהוא יתייבש בעצמו בזמן שהוא מתבשל.
מרכיבים שתצטרך
עשבי תיבול טרייםעשבי תיבול טריים
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
(צינור גדול)(צינור גדול)
בגט לחם צרפתי, פרוס וקלויבגט לחם צרפתי, פרוס וקלוי
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
2
מחממים תנור ל 425 מעלות צלזיוס.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
3
ממלאים את חלל העוף קצוץ תפוזים.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
מלח דק, לשולי הכוסותמלח דק, לשולי הכוסות
4
מניחים את העוף, בצד החזה כלפי מטה, על רשת בתבנית צלייה. צולים 15 דקות, ואז מנמיכים את האש ל -350 מעלות צלזיוס וממשיכים לצלות עד לבישול העוף (כלל אצבע כללי לבישול עוף הוא 15 דקות לקילו לבישול ו -10 דקות למנוחה). ממשיכים למרוח עם טפטופי מחבת בתהליך הבישול. כשהם מבושלים המיצים צריכים להיות צלולים והטמפרטורה הפנימית צריכה להיות 165 מעלות צלזיוס במדחום לקריאה מיידית.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
5
מוציאים את העוף מהתנור ומניחים על מגש הגשה.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
6
נותנים לנוח 20 דקות לפני ההגשה.