פידאו (פסטה מקסיקנית עם ירקות וצ'ילה)
גשו לסופר וקנו גזר, רוטב עגבניות, שמן קנולה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכון זה אופייני למטבח המקסיקני. נסו פידאו מקסיקני עם ירקות, Sopa de Fideo / מרק אטריות מקסיקני, ו ירקות מאודים בשמן שומשום-צ'ילה (מתכונים דומים).
הוראות
יוצקים את השמן למחבת גדולה ולהפוך את החום בינוני גבוה. כאשר השמן מתחיל להבהב, להוסיף כמה שיותר קנים שיער מלאך יתאים בשכבה אחת. מבשלים עד שכל אחד משחימים קלות בתחתית, כ -30 שניות. להעיף וחום קל בצד השני, על 30 שניות נוספות. כאשר נעשה זאת, להסיר את הקנים ולנקז על מגבות נייר. חזור על התהליך עם כל פסטה הנותרים.
הסר את כל אבל 2 כפות של השמן. כמו כן, להשליך כל פיסות פסטה עזבו במחבת. הפעל את החום גבוה, וכאשר השמן מתחיל להבהב, להוסיף את הבצל. לבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד בצל שקוף, כארבע דקות.
מוסיפים את הסלרי, ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד שהוא מבהיר בצבע, כשלוש דקות.
מוסיפים את הגזר וקורט של מלח ופלפל, מפחיתים את החום לגובה בינוני, ומבשלים עד שהגזר רך, כחמש דקות.
מוסיף את jalapeño לקוביות, פסטה קלויה, ושלוש כוסות של רוטב עגבניות. מביאים לרתיחה, ולאחר מכן להפחית את החום כדי לשמור על מבשלים. מבשל, ערבוב מדי פעם, במשך כחמש דקות. אם פסטה ספגה את כל הנוזל, להוסיף קצת יותר. הפסטה תתפרק לגדילים. המשך לבשל עד הפסטה מבושלת, אבל עדיין יחסית מוצק, כשלוש דקות יותר. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מחלקים את הפסטה בין ארבע קערות. למעלה עם קומץ של כוסברה וגבינת Cotija.