פיתות לחם וסלט אפונה
פיתות לחם וסלט אפונה הוא מנת תוספת צמחונית. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 8 גר' של חלבון, 18 גרם של שומן, וסך הכל 278 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. גשו לסופר וקנו פטרוזיליה, מנטה, מלפפון, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו סלט פיתות, סלט פיתות, ו אנשובי לבן וסלט פיתה פריך (מתכונים דומים).
הוראות
מברשת שני הצדדים של כל פיתה עם 1 כף. שמן זית ומפזרים מלח ופלפל.
חותכים פיתות לרצועות על 1 אינץ 'רחב ו 3 אינץ' ארוך.
מניחים רצועות פיתה על תבנית אפייה ואופים עד חום זהוב, כ 20 דקות.
מקציפים מיץ לימון ושמן זית 1/3 כוס בקערה קטנה ומתבלים במלח.
מניחים רצועות פיתה קלוי בקערת סלט גדולה.
מוסיפים סלרי, אפונה, בצל ומלפפון. לזרוק עם ויניגרט לימון.
ממש לפני ההגשה סלט, בעדינות לקפל תרד, פטה, מנטה ופטרוזיליה. מתבלים עם פלפל.