פלפל פוקצ'ה סדוק עם שמן כמהין
המתכון פלפל Focaccia עם שמן כמהין מוכן בערך בעוד 45 דקות. וזה בהחלט עצום טבעוני ומתאים לאוהבי מזון ים תיכוני. מתאים ל-8 מנות. מנה אחת מכילה 303 קלוריות, 9 גרם של חלבון ו5 גרם של שומן. גשו לסופר וקנו שמן זית, מלח ים גס, רוזמרין ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו פוקצ'ה עם אספרגוס, פרושוטו, ושמן כמהין, בקלה פלפל סדוק צלוי, ו לחם פלפל סדוק (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים 2 כוסות מים פושרים ושמרים בקערה גדולה להתמזג.
מערבבים ב 3 כפות שמן זית, שמן כמהין, פלפל סדוק, ו 2 כפיות מלח.
מוסיפים 1 קמח כוס. באמצעות כף עץ, מערבבים במרץ עד משולב היטב.
תנו לבצק לעלות באזור חם ללא טיוטה עד שהוא הוכפל בנפח, כ -45 דקות (לא להקיש את הבצק).
שמן קל 15x10x1-inch תבנית אפייה. להחליק את הבצק על תבנית אפייה מוכנה (הבצק יהיה רך יהיה להחליק בקלות על הסדין; לא אגרוף למטה בצק או ללוש בצק). בעדינות למשוך ולמתוח בצק כך הבצק כמעט מכסה תבנית אפייה. לחץ על קצות האצבעות בכל רחבי הבצק כדי ליצור חריצים.
מברשת העליון של פוקצ ' ה עם הנותרים 1 כף שמן זית.
מפזרים קורנית, רוזמרין ומלח גס. כיסוי רופף עם ניילון נצמד.
בואו לעלות באזור חם ללא טיוטה עד נפוח, כ -30 דקות לבצק בקירור וכ -15 דקות לבצק בטמפרטורת החדר.
בינתיים, מתלה מיקום במרכז התנור מחממים עד 232°.
אופים פוקצ ' ה עד חום זהוב עמוק, כ -30 דקות.
* זמין בשווקים איטלקיים, חנויות מזון מיוחדות וכמה סופרמרקטים.