תמיד כיף שיש עוד מתכון של עיקריים, אז תנו הזדמנות ל פסטה יוונית עם שרימפס, פטה, עגבניות, וזיתים. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 505 קלוריות, 29 גרם חלבון ו 12 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %21 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. גשו לסופר וקנו אוזו, עגבניות צועניות, בצל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב המלח הכשר אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פירורים דלי שומן עוגה (כשר חלבי) כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. נסו עוף יווני עם זיתים, פטאן ועגבניות, סלט יווני עם עגבניות מיובשות, פטיאן וזיתים, ו פסטה עם עגבניות שרי, זיתים ופטה (מתכונים דומים).
הוראות
1
מביאים סיר גדול של מים מלוחים בכבדות לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
2
מוסיפים את הפסטה ומבשלים על פי הוראות החבילה.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
3
ניקוז, לחזור לסיר, ולהניח בצד. בינתיים, להכין את הרוטב וחסילונים.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
4
מחממים את השמן במחבת גדולה על חום בינוני עד מנצנץ.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח, ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שמתרככים, כ -6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
20 פרוסות זוקיני דקות
(צינור גדול)
6
מוסיפים את השום ואת פתיתי פלפל אדום, מערבבים לשלב, ומבשלים עד ריחני, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית, בתוספת 2 כפות שמן זית (האיכות הטובה ביותר), לטפטוף
צרור תרד טרי (בערך
7
מוסיפים את השרימפס, מגבירים את החום לגובה בינוני ומערבבים כדי לשלב. לטפוח את השרימפס לשכבה זוגית ולבשל, ערבוב מדי פעם, עד שהם כמעט מבושלים דרך ומתחיל להפוך ורוד, על 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
8
הסר את המחבת מהחום, להוסיף בזהירות את האוזו, ולחזור לחום בינוני גבוה. מבשלים עד ריח האלכוהול מבושל ואת הנוזל כמעט לחלוטין התאדה, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
אלכוהול
אוזו
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
9
מוסיפים את העגבניות ומערבבים לשלב. לבשל, ערבוב מדי פעם, עד העגבניות מחוממות דרך והנוזל הוא רותח סביב הקצוות, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
10
מעבירים את תערובת השרימפס לסיר עם הפסטה השמורה ומוסיפים את הפטה והזיתים. מערבבים לשלב, טעם, ומתבלים עם מלח לפי הצורך.
מרכיבים שתצטרך
יכול שעועית מחודשת וצ'ילי ירוק
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
סלט מעורב עלים, שטוף ויבש
(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף