קושיבינוני
מוכן ב30 דק.
מנות6
ציון בריאות19
מגזין

פסטה יוונית עם שרימפס, פטה, עגבניות וזיתים

פסטה יוונית עם שרימפס, פטה, עגבניות וזיתים
תמיד כיף שיש עוד מתכון של עיקריים, אז תנו הזדמנות ל פסטה יוונית עם שרימפס, פטה, עגבניות, וזיתים. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 505 קלוריות, 29 גרם חלבון ו 12 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %21 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. גשו לסופר וקנו אוזו, עגבניות צועניות, בצל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב המלח הכשר אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פירורים דלי שומן עוגה (כשר חלבי) כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. נסו עוף יווני עם זיתים, פטאן ועגבניות, סלט יווני עם עגבניות מיובשות, פטיאן וזיתים, ו פסטה עם עגבניות שרי, זיתים ופטה (מתכונים דומים).

הוראות

1
מביאים סיר גדול של מים מלוחים בכבדות לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
2
מוסיפים את הפסטה ומבשלים על פי הוראות החבילה.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
3
ניקוז, לחזור לסיר, ולהניח בצד. בינתיים, להכין את הרוטב וחסילונים.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
4
מחממים את השמן במחבת גדולה על חום בינוני עד מנצנץ.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח, ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שמתרככים, כ -6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
(צינור גדול)(צינור גדול)
6
מוסיפים את השום ואת פתיתי פלפל אדום, מערבבים לשלב, ומבשלים עד ריחני, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית, בתוספת 2 כפות שמן זית (האיכות הטובה ביותר), לטפטוףשמן זית, בתוספת 2 כפות שמן זית (האיכות הטובה ביותר), לטפטוף
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
7
מוסיפים את השרימפס, מגבירים את החום לגובה בינוני ומערבבים כדי לשלב. לטפוח את השרימפס לשכבה זוגית ולבשל, ערבוב מדי פעם, עד שהם כמעט מבושלים דרך ומתחיל להפוך ורוד, על 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
8
הסר את המחבת מהחום, להוסיף בזהירות את האוזו, ולחזור לחום בינוני גבוה. מבשלים עד ריח האלכוהול מבושל ואת הנוזל כמעט לחלוטין התאדה, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
אלכוהולאלכוהול
אוזואוזו
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
9
מוסיפים את העגבניות ומערבבים לשלב. לבשל, ערבוב מדי פעם, עד העגבניות מחוממות דרך והנוזל הוא רותח סביב הקצוות, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
10
מעבירים את תערובת השרימפס לסיר עם הפסטה השמורה ומוסיפים את הפטה והזיתים. מערבבים לשלב, טעם, ומתבלים עם מלח לפי הצורך.
מרכיבים שתצטרך
יכול שעועית מחודשת וצ'ילי ירוקיכול שעועית מחודשת וצ'ילי ירוק
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
סלט מעורב עלים, שטוף ויבשסלט מעורב עלים, שטוף ויבש
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
11
מגישים באופן מיידי.