צ'אטני אוכמניות
צ'אטני אוכמניות יכול להיות מתכון טוב כדי להרחיב את קופסת מתכון תבלין שלך. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון טבעוני מגיש 4 . חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 5 גר' של חלבון, 2 גרם של שומן, וסך הכל 1395 קלוריות. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לכם רסיסי קליפת תפוז, סוכר, זרעי כוסברה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו אוכמניות-צ'יפוטלה צ' אטני, פילה חזיר עם צ'אטני אוכמניות, ו עגבניות בצל צ'אטני אדום-צ' אטני אדום עבור Idli Dosa - קל צ'אטני s (מתכונים דומים).
הוראות
בצע את השלבים 1 עד 4 של הוראות שימורים, באמצעות חמש צנצנות בגודל ליטר.
מצרף קינמון, allspice, ציפורן, זרעי כוסברה בשכבה כפולה של גזה; לקשור בחוזקה עם חוט.
במחבת 8 עד 10 ליטר, לשלב אוכמניות, סוכר, חומץ, תיק תבלינים, קליפת תפוז, ו 1 1/2 כוסות מים. אמצעי אחסון (ראה "עצות שימורים של שקיעה" להלן). מביאים לרתיחה על חום גבוה, ערבוב מדי פעם. להפחית את החום בינוני גבוה ומערבבים לעתים קרובות עד התערובת עבה מופחת על ידי 1/2, על 1 1/2 שעות. הרם החוצה וזרוק שקית תבלינים.
בצע את השלבים 5 עד 11 של הוראות שימורים, עוזב 1/2 אינץ ' של headspace בכל צנצנת ועיבוד צנצנות במשך 10 דקות (ראה הערות).
מוסיפים חמאה לריבות וג ' לי כדי למנוע היווצרות קצף במהלך הבישול. אם אתה להשמיט את החמאה, לרפרף את הקצף לפני מצקת ריבה או ג ' לי לצנצנות. המתכון יניב בערך 1/4 כוס פחות.
מדוד את כל הסוכר לקערה לפני תחילת המתכון. מתכונים רבים לשימורים קוראים לנפח גדול של סוכר להתווסף כאשר תערובת כבר רותחים; מדידת קדימה מפשטת צעד זה ומונעת טעויות.
השתמש בסרגל כדי למדוד נפח. כמה מתכונים קוראים לתערובת להיות מופחת על ידי כמות מסוימת. כדי לברר זאת בקלות, הכנס סרגל עץ נקי לתוך המחבת לפני הבישול ולמדוד כמה רחוק את התערובת מגיעה. לאחר מכן מבשלים לפי ההוראות עד שהוא מצטמצם באחוזים שצוינו. לדוגמה, אם תערובת לא מבושל אמצעים 4 אינץ 'במחבת מתכון אומר להפחית בחצי, לבשל אותו עד 2 אינץ'.