צ'אק-עין מעושן בתנור עם קרם חזרת
צ'אק-עין מעושן בתנור עם קרם חזרת עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מתכון זה מספק 10 מנות. עם 656 קלוריות, 46 גרם חלבון ו 44 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %29 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו חזרת, מלח כשר, שבבי עץ ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב השמנת החמוצה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת תפוחים שמנת חמוצה כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, מתכונים דומים: צלעות מעושנות עם קרם חזרת, פורל מעושן עם שמנת חזרת, ו סלמון מעושן עם קרם חזרת.
הוראות
מערבבים כוסברה, 3 כף. שמן, 2 כפית. פפריקה, מלח ופלפל בקערה. לשפשף צלוי בכל רחבי בתערובת וצינה, חשוף, לפחות 24 שעות ועד 4 ימים.
חום 1 כף. שמן בתנור הולנדי גדול מעל חום בינוני גבוה. צלי חום מכל הצדדים. לשפשף בצל עם קצת שמן ופפריקה; להפריש.
מסננים שבבי עץ ומעבירים למחבת קלייה גדולה מספיק כדי להתאים לצלי.
פרוס שבבים באופן שווה במחבת ולהגדיר מתלה מתכת על שבבים. סט צלי על מתלה, בצל כפית סביבו, ולכסות בנייר כסף כבד, איטום בחוזקה.
בשר צלוי עד שהוא רושם 110 על מדחום מיידי לקרוא, 1 1/2 עד 2 שעות. הגדל את טמפרטורת התנור ל-475, גלה וצלה עד שהבשר נרשם ב-130, כ-20 דקות. (אם שבבי עץ נראים יבשים, מפזרים עם כמה כפות. מים.)
להעביר צלי ובצל ללוח גילוף ולתת לנוח, חשוף, 20 דקות.
מערבבים שמנת חמוצה וחזרת יחד בקערת הגשה. פורסים צלי דק ומגישים עם שמנת חזרת ובצל.