רוטב קרמל קלאסי
רוטב קרמל קלאסי יכול להיות בדיוק הרוטב שאתה מחפש. מנה אחת מכילה 357 קלוריות, 1 גר' של חלבון, ו 28 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %2 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו חמאה, קצפת כבדה, דבש, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. נסו קרם קרמל קלאסי, גלידת קרמל עם רוטב קרמל בוטנים, ו פודינג קרמל עם רוטב קרמל מלוח (מתכונים דומים).
הוראות
מביאים את השמנת לרתיחה בסיר 1-quart על חום בינוני.
מבשלים את הסוכר, מים, ודבש בסיר 3 ליטר כבד חובה על חום גבוה עד התערובת מגיעה לרתיחה.
מברשת סביב החלק הפנימי של המחבת עם מברשת מאפה לח בנקודה שבה סירופ הסוכר פוגש את הצדדים של המחבת. לעשות זאת פעמיים במהלך תהליך הבישול כדי למנוע את הסוכר להתגבש.
מבשלים את התערובת על חום גבוה, ללא ערבוב, עד שהוא הופך בצבע ענבר, 6-8 דקות. מנמיכים את החום בינוני ואט אט מוסיפים את השמנת החמה לתערובת הסוכר תוך ערבוב מתמיד. הקרם יבועה וקצף. המשך ערבוב כדי לוודא שאין גושים.
הסר את הסיר מן החום ומערבבים את החמאה עד שהוא נמס לחלוטין. ואז מוסיפים את הוניל.
מעבירים את רוטב הקרמל לקערה, מכסים בחוזקה בניילון נצמד, מתקררים מעט ומגישים חמים.
חנות רוטב קרמל במיכל מכוסה במקרר עד 2 שבועות. חם בזהירות בתנור מיקרוגל או בחלק העליון של דוד כפול עד נוזל לפני השימוש.
Reprinted with permission from Caramel by Carole Bloom, © 2013 גיבס סמית