קושיבינוני
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות0
מגזין

רוטב קרמל קלאסי

רוטב קרמל קלאסי
רוטב קרמל קלאסי יכול להיות בדיוק הרוטב שאתה מחפש. מנה אחת מכילה 357 קלוריות, 1 גר' של חלבון, ו 28 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %2 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו חמאה, קצפת כבדה, דבש, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. נסו קרם קרמל קלאסי, גלידת קרמל עם רוטב קרמל בוטנים, ו פודינג קרמל עם רוטב קרמל מלוח (מתכונים דומים).

הוראות

1
מביאים את השמנת לרתיחה בסיר 1-quart על חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
עוגת מלאך-פוד מוכנה, חצויה פעמיים אופקיתעוגת מלאך-פוד מוכנה, חצויה פעמיים אופקית
ציוד שתשתמש בו
2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת
2
מבשלים את הסוכר, מים, ודבש בסיר 3 ליטר כבד חובה על חום גבוה עד התערובת מגיעה לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
1 חטיף (110 גרם) שוקולד חצי מתוק, קצוץ1 חטיף (110 גרם) שוקולד חצי מתוק, קצוץ
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביותבייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
ציוד שתשתמש בו
2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת
3
מברשת סביב החלק הפנימי של המחבת עם מברשת מאפה לח בנקודה שבה סירופ הסוכר פוגש את הצדדים של המחבת. לעשות זאת פעמיים במהלך תהליך הבישול כדי למנוע את הסוכר להתגבש.
מרכיבים שתצטרך
סם גסם ג
1 חטיף (110 גרם) שוקולד חצי מתוק, קצוץ1 חטיף (110 גרם) שוקולד חצי מתוק, קצוץ
ציוד שתשתמש בו
מברשת מאפהמברשת מאפה
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
4
מבשלים את התערובת על חום גבוה, ללא ערבוב, עד שהוא הופך בצבע ענבר, 6-8 דקות. מנמיכים את החום בינוני ואט אט מוסיפים את השמנת החמה לתערובת הסוכר תוך ערבוב מתמיד. הקרם יבועה וקצף. המשך ערבוב כדי לוודא שאין גושים.
מרכיבים שתצטרך
עוגת מלאך-פוד מוכנה, חצויה פעמיים אופקיתעוגת מלאך-פוד מוכנה, חצויה פעמיים אופקית
1 חטיף (110 גרם) שוקולד חצי מתוק, קצוץ1 חטיף (110 גרם) שוקולד חצי מתוק, קצוץ
5
הסר את הסיר מן החום ומערבבים את החמאה עד שהוא נמס לחלוטין. ואז מוסיפים את הוניל.
מרכיבים שתצטרך
סוכריות פרוסות Neccoסוכריות פרוסות Necco
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
ציוד שתשתמש בו
2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת
6
מעבירים את רוטב הקרמל לקערה, מכסים בחוזקה בניילון נצמד, מתקררים מעט ומגישים חמים.
מרכיבים שתצטרך
אפרסקים פרוסיםאפרסקים פרוסים
1 בצל צהוב גדול, חתוך לשמיניות1 בצל צהוב גדול, חתוך לשמיניות
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)
1
חנות רוטב קרמל במיכל מכוסה במקרר עד 2 שבועות. חם בזהירות בתנור מיקרוגל או בחלק העליון של דוד כפול עד נוזל לפני השימוש.
מרכיבים שתצטרך
אפרסקים פרוסיםאפרסקים פרוסים
ציוד שתשתמש בו
6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק
1/2 כוס חמאה ללא מלח (1 מקל), בטמפרטורת החדר, ועוד להברשה1/2 כוס חמאה ללא מלח (1 מקל), בטמפרטורת החדר, ועוד להברשה
1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
2
Reprinted with permission from Caramel by Carole Bloom, © 2013 גיבס סמית
מרכיבים שתצטרך
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי