ריזוטו ברוקולי עם שמנת ולימון
צריך מנות ראשונות ללא גלוטן? ריזוטו ברוקולי עם שמנת ולימון יכול להיות מתכון עצום לנסות. מנה אחת מכילה 470 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 26 גרם שומן. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 10 דקות. זה הוא זול למדי מתכון לאוהדים של מזון ים תיכוני. גשו לסופר וקנו שום, שמן זית, חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . נסו ריזוטו לימון עם ברוקולי, ברוקולי Rabe ב קרם לימון, ו מרק ברוקולי עם קרם לימון-צ'ייב (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את שמן הזית ואת החמאה בסיר גדול וכבד מעל חום בינוני-גבוה.
מוסיפים את הבצל והשום; מבשלים ומערבבים עד הבצל מתחיל להפוך חום זהוב בקצוות, על 2 דקות.
יוצקים את האורז, ומערבבים עד האורז מצופה בשמן והחל טוסט, 3 עד 4 דקות. להפחית את החום בינוני ומערבבים את היין הלבן ומיץ לימון.
מבשלים ומערבבים עד שהיין מתאדה ברובו, ומערבבים בשליש ממרק העוף; ממשיכים לערבב עד לשלב. חזור על תהליך זה פעמיים נוספות, תוך ערבוב כל הזמן. ערבוב במרק צריך לקחת 15 עד 20 דקות בסך הכל. מערבבים בקרם, ומבשלים 5 דקות לפני ערבוב בברוקולי, עירית, גבינת פרמזן, גבינת אסיאגו. מבשלים ומערבבים עד שהריזוטו חם; מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל לפני ההגשה.