ריזוטו לימון
אם יש לכם חמאה, פרמזן, שמנת כבדה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה הוא זול למדי מתכון לאוהדים של מזון ים תיכוני. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : ריזוטו לימון, פיאן וריזוטו לימון, ו ריזוטו בכוס לימון.
הוראות
שים את שאלוט וסלרי לתוך מעבד מזון מיני בליץ עד שהם קצוצים דק.
מחממים חצי חמאה, שמן, שאלוט ותערובת סלרי בסיר רחב, ומבשלים כדי לרכך את התערובת במשך כ 5 דקות, לוודא שזה לא מקל.
מערבבים את האורז, ערבוב לתת לו ציפוי טוב של שמן וחמאה. בינתיים, לחמם את המניה בסיר אחר ולשמור אותו בנקודת הבעירה.
שים מצקת של המניה לתוך האורז ולהמשיך לערבב עד המניה נספגת. ואז להוסיף עוד ladleful ומערבבים שוב. המשך לעשות זאת עד שהאורז הוא אל דנטה. ייתכן שלא תצטרך את כל המניה, באותה מידה, ייתכן שיהיה עליך להוסיף מים חמים מן הקומקום.
מערבבים את גרידת הלימון והרוזמרין לתוך הריזוטו, ובקערה קטנה לנצח את חלמון הביצה, מיץ לימון, פרמזן, שמנת ופלפל.
כאשר הריזוטו מוכן - כאשר האורז כבר לא גירי, אבל עדיין יש קצת לנשוך-לקחת אותו מהחום ולהוסיף את הקערה של ביצה, תערובת לימון, ואת החמאה והמלח הנותרים, לפי הטעם.
מגישים עם פרמזן יותר אם אתה רוצה, לבדוק את התיבול לצלול.