ריזוטו סלק שמנת
לכו לחנות ותרימו שמיר, בצל, ידית חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הרבה אנשים באמת אהבו את המתאבן הזה. זה הוא ידידותי לתקציב מתכון לאוהדים של מזון ים תיכוני. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. מתכונים דומים: ריזוטו סלק, שמנת סלק קארי, ו מקרל מעושן וסלט סלק עם רוטב חזרת שמנת.
הוראות
תנור חום ל 180C / מאוורר 160c / גז
לקלף לקצץ את הסלק (השתמש בכפפות מטבח אם אתה לא רוצה את הידיים שלך כדי לקבל מוכתם) ולחתוך טריזים גדולים.
מניחים על גיליון גדול של נייר על תבנית אפייה. לזרוק עם 1 כף שמן זית, עונה, ואז לבשל 1 שעה עד הסלק הם רכים.
בינתיים, מחממים את שמן הזית הנותר עם החמאה במחבת חסינה עם מכסה. טיפ בצל ושום, ואז לבשל 3-5 דקות עד שקוף. מערבבים את האורז עד מצופה היטב עם חמאה ושמן.
יוצקים מעל היין הלבן, ואז לתת את הבועה התערובת משם במשך 5 דקות.
מערבבים היטב, ואז לשפוך מעל המניה. מערבבים שוב, מכסים ומניחים בתנור. מבשלים 15 דקות עד שהאורז רך.
הסר את הסלק מהתנור. יז מהם לעשות טהור, ולאחר מכן לקצוץ את שארית לחתיכות קטנות. מערבבים את רוב הפרמזן, סלק טהור וקצוץ סלק דרך הריזוטו, ולאחר מכן לשרת עם כמה שמנת חמוצה מגובשת מעל ושמיר ופרמזן נוסף מפוזר על גבי.
יין מומלץ: קיאנטיname, Trebbiano, ורדיקיו.
ריזוטו עובד ממש טוב עם קיאנטי, Trebbiano, ו ורדיקיו. האיטלקים יודעים לאכול והם יודעים יין. Trebbiano ו-Verdicchio הם יינות לבנים איטלקים המשתייכים היטב לדגים ולבשר לבן, בעוד קיאנטי הוא יין איטלקי אדום נהדר עבור מנות כבדות יותר, נועזות יותר. יין אחד אתה יכול לנסות הוא Castellani קיאנטי Annata. יש לו 4.6 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 14 דולר.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
בצבע אדום אודם בהיר. האף הוא אינטנסיבי ופירותי עם ניחוח סגול רמז קל של דובדבנים דומדמניות אדומות. החיך יבש ומאוזן, טאני קל אשר הופך רכות קטיפתי.זוגות היטב עם פסטות טעימות מנות פסטה מתובל. אידיאלי עם צלי, סטייקים, ועגל בגריל.תערובת: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo