שעועית קנליני ונקניק איטלקי
זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן. אם יש לכם מים, ציר עוף, עגבנייה רומא ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 8 שעות ו-45 דקות. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 77%, וזה די טוב. שעועית קנליני עם נקניק איטלקי בגריל, פרפלה עם נקניק, שעועית קנליני וקייל, ומרק קייל ונקניק עם שעועית קנליני דומות מאוד למתכון הזה.
הוראות
בקערה גדולה, יוצקים שעועית, מוסיפים מים לרמה של 3 סנטימטרים מעל שעועית ומשרים למשך 6 שעות או לילה.
מניחים שעועית בקומקום למרק או בתנור הולנדי; מוסיפים 7 כוסות מים, 5 עלי מרווה ועגבנייה. להביא לרתיחה; מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה במשך 1-1/2 עד 2 שעות או עד שהשעועית כמעט רכה.
מסננים ושומרים שעועית; לזרוק נוזל, מרווה ועגבנייה. בסיר גדול מחממים שמן על אש בינונית.
מוסיפים שום, שארית המרווה, בצל, גזר, סלרי, פתיתי פלפל אדום ומטגנים עד לריכוך.
מוסיפים שעועית, עגבניות מרוסקות, ציר, מלח ופלפל.
מכסים, מנמיכים את האש לנמוכה, ממשיכים לבשל 15-20 דקות.
בינתיים במחבת גדולה מכינים נקניקיות לפי הוראות האריזה.
חותכים קישורי נקניק לשלישים. רגע לפני ההגשה, מערבבים בעדינות את גבינת המסקרפונה לשעועית. כף שעועית מוכנה לקערות אישיות ומעליהן חתיכות נקניק.
מקשטים בתוספת מרווה טרייה.