שרימפס תאילנדי המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם שום, מים, סוכר חוםוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב הסוכר החום הכהה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות סוכר חום חמאה כקינוח. מתכון זה אופייני למטבח אסיה. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 40 דקות. נסו פודלים תאילנדים, פאד תאילנדי צמחוני עם Zoodles, ו ספגטי סקווש פאד תאילנדי עם עוף-Paleo (מתכונים דומים).
הוראות
1
בקערה בינונית, מערבבים את המים, ממרח תמרינדי, כף יד או סוכר חום כהה, רוטב דגים ומלח ומערבבים עד שהסוכר מומס.
מרכיבים שתצטרך
סוכר חום כהה
הדבק תמרינדי
רוטב דגים
סוכר
מים
מלח
ציוד שתשתמש בו
קערה
1
מניחים את נבטי שעועית, לימונים, ובוטנים כל אחד בקערה הקטנה שלהם ולסדר ליד התנור.
מרכיבים שתצטרך
נבטי שעועית
בוטנים
ליים
ציוד שתשתמש בו
כיריים
קערה
2
מניחים את רוטב הדגים, סוכר מגורען, ופלפל אדום מרוסק כל אחד בקערה הקטנה שלהם ולסדר על שולחן האוכל.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי פלפל אדום
סוכר מגורען
רוטב דגים
ציוד שתשתמש בו
קערה
1
להביא סיר 5 ליטר מים לרתיחה מלאה, מתגלגל.
מרכיבים שתצטרך
מים
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטב
2
הסר אותו מהחום ומיד להוסיף את אטריות האורז, לוודא שהם שקועים לחלוטין במים.
מרכיבים שתצטרך
אטריות אורז
מים
3
בואו אטריות להשרות בדיוק 3 דקות( להשתמש טיימר), מדי פעם מרים אותם ומושך אותם בנפרד לפי הצורך עם מלקחיים או מזלג ארוך כדי לשמור על האטריות נפרדות ולעזור להם לרכך באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
פסטה
ציוד שתשתמש בו
טיימר מטבח
מלקחיים
4
מסננים את האטריות במסננת גדולה ושוטפים אותם מתחת למים זורמים קרים. (אם האטריות הופכות דביקות ומגושמות יחד בעומדן, שטפו אותן לזמן קצר מתחת למים קרים ממש לפני הבישול, כך שהן חוזרות למצב החלקלק, המוצק והמוכשר שלהן.)
מרכיבים שתצטרך
פסטה
מים
ציוד שתשתמש בו
מסננת
1
בקערה קטנה לשלב את השום בצלצלים.
מרכיבים שתצטרך
שאלות
שום
ציוד שתשתמש בו
קערה
2
מניחים את השרימפס, ביצים מכות, נבטי שעועית, בצל ירוק, ובוטנים כל אחד בקערה שלהם ולסדר ליד התנור. יש להכין 1 קערה בינונית נקייה עבור שרימפס מבושל וביצים, ולסדר מגש להגשה ליד התנור.
מרכיבים שתצטרך
בצל ירוק
נבטי שעועית
בוטנים
שרימפס
ביצה
ציוד שתשתמש בו
כיריים
קערה
3
מחממים ווק גדול מעל חום גבוה עד חם אבל לא מעשן.
ציוד שתשתמש בו
ווק
4
להוסיף 2 כפות של שמן צמחי מערבולת כדי מעיל המחבת. (אם בשלב כלשהו במהלך הבישול השמן מתחיל לעשן, להנמיך את החום.) כאשר השמן חם, לפזר את השרימפס. מבשלים ללא הפרעה עד שהשרימפס מתחיל לשנות צבע ולהתייצב, כ -30 שניות. לזרוק היטב ואז להמשיך לבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד השרימפס הם ורודים, המשרד ופשוט מבושל דרך, כ -30 שניות יותר. באמצעות כפית מחוררת, להעביר את השרימפס לקערה הנקייה.
מרכיבים שתצטרך
שמן בישול
שרימפס
ציוד שתשתמש בו
כף מחוררת
קערה
מחבת
5
מוסיפים את הביצים ומערבלים את המחבת כדי להפיץ אותם לשכבה דקה. מבשלים את הביצים, מרימים את הצדדים ומוטים את המחבת כדי לאפשר לביצים לא מבושלות לשפוך מתחת כפי שאתה עושה בעת ביצוע חביתה, עד הביצים נקבעות בעיקר, 1 עד 1 1 1/2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מורחים
ביצה
ציוד שתשתמש בו
מחבת
6
הסר את המחבת מהחום והשתמש בכף המחוררת כדי לחתוך במהירות את הביצים לחתיכות בגודל ביס ואז להוסיף אותם לקערת השרימפס.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס
ביצה
ציוד שתשתמש בו
כף מחוררת
קערה
מחבת
7
מניחים את ווק על חום גבוה ולהוסיף את הנותרים 2 כפות של שמן צמחי, מערבולת כדי מעיל המחבת.
מרכיבים שתצטרך
שמן צמחי
ציוד שתשתמש בו
מחבת
ווק
8
מוסיפים את השום ואת שאלוט ומערבבים עד ריחני, על 5 שניות. לפזר את האטריות אורז מרוכך, באמצעות מלקחיים, באופן שווה להפיץ את האטריות על פני המחבת, כמו רשת.
מרכיבים שתצטרך
אטריות אורז
שאלות
פסטה
שום
מורחים
ציוד שתשתמש בו
מלקחיים
מחבת
9
תן להם לבשל ללא הפרעה במשך 15 שניות ואז לגרוף אותם לכיוון המרכז. לזרוק את האטריות בעדינות ואז להפיץ אותם שוב.
מרכיבים שתצטרך
פסטה
מורחים
10
יוצקים בערך 1/3 של רוטב התיבול סביב הקצוות של המחבת, וממשיכים לטגן את האטריות באותו אופן, מפזרים אותם ומאפשרים להם לבשל ללא הפרעה מדי פעם, עד שרוב הרוטב נספג, כ -30 שניות יותר.
מרכיבים שתצטרך
רוטב
פסטה
ציוד שתשתמש בו
מחבת
11
מוסיפים שליש נוסף מהרוטב וממשיכים לקפץ באותו אופן עד שרוב הרוטב נספג והאטריות רכות אך לא רכות, כ-30 שניות. בדוק אטריות או שתיים: אם הם מוצקים מדי, להוסיף 2 עד 4 כפות של מים סביב קצה המחבת, ולהמשיך מערבבים טיגון עד שהם רק רך מצופה באופן שווה עם הרוטב.
מרכיבים שתצטרך
פסטה
רוטב
מים
ציוד שתשתמש בו
מחבת
12
להחזיר את השרימפס והביצים למחבת, יחד עם כל מיצים שנאספו בתחתית הקערה, ולזרוק אותם לשלב את האטריות.
מרכיבים שתצטרך
פסטה
שרימפס
ביצה
ציוד שתשתמש בו
קערה
מחבת
13
מוסיפים את השליש הנותר של רוטב התיבול, יחד עם נבטי שעועית, בצל ירוק, בוטנים קצוצים, ומבשלים, משליך, עד שהם מעורבבים ובקושי מחומם, כ -30 שניות.
מרכיבים שתצטרך
בצל ירוק
רוטב תיבול
נבטי שעועית
בוטנים
1
מהר להעביר את האטריות על מגש, הרכבה אותם בקצה אחד. תלולית נבטי שעועית שמורות ליד האטריות, ולסדר את טריזי סיד שמורות ליד נבטי שעועית.
מרכיבים שתצטרך
נבטי שעועית
סיד טריז
פסטה
2
מפזרים את הבוטנים על האטריות בפס ליד נבטי השעועית.
מרכיבים שתצטרך
נבטי שעועית
פסטה
בוטנים
3
מגישים חם עם קערות קטנות של רוטב דגים, סוכר ופלפל אדום כתוש, כך שהאורחים יכולים לטעום את המנות שלהם לפי הטעם.
פינו גריג ' יו, גרונר ולטלינר ופינו נואר הם הבחירה הראשונה שלי לדגים. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. ה "זינד-הומברכט קלקייר פינו גריס" עם דירוג של 4.7 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 46 דולר לבקבוק.