קושיקשה
מוכן ב40 דק.
מנות4
ציון בריאות7
מגזין

שרימפס תאילנדי עבור ארבעה

שרימפס תאילנדי עבור ארבעה
שרימפס תאילנדי המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם שום, מים, סוכר חוםוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב הסוכר החום הכהה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות סוכר חום חמאה כקינוח. מתכון זה אופייני למטבח אסיה. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 40 דקות. נסו פודלים תאילנדים, פאד תאילנדי צמחוני עם Zoodles, ו ספגטי סקווש פאד תאילנדי עם עוף-Paleo (מתכונים דומים).

הוראות

1
בקערה בינונית, מערבבים את המים, ממרח תמרינדי, כף יד או סוכר חום כהה, רוטב דגים ומלח ומערבבים עד שהסוכר מומס.
מרכיבים שתצטרך
סוכר חום כההסוכר חום כהה
הדבק תמרינדיהדבק תמרינדי
רוטב דגיםרוטב דגים
סוכרסוכר
מיםמים
מלחמלח
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
1
מניחים את נבטי שעועית, לימונים, ובוטנים כל אחד בקערה הקטנה שלהם ולסדר ליד התנור.
מרכיבים שתצטרך
נבטי שעועיתנבטי שעועית
בוטניםבוטנים
לייםליים
ציוד שתשתמש בו
כירייםכיריים
קערהקערה
2
מניחים את רוטב הדגים, סוכר מגורען, ופלפל אדום מרוסק כל אחד בקערה הקטנה שלהם ולסדר על שולחן האוכל.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי פלפל אדוםפתיתי פלפל אדום
סוכר מגורעןסוכר מגורען
רוטב דגיםרוטב דגים
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
1
להביא סיר 5 ליטר מים לרתיחה מלאה, מתגלגל.
מרכיבים שתצטרך
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
2
הסר אותו מהחום ומיד להוסיף את אטריות האורז, לוודא שהם שקועים לחלוטין במים.
מרכיבים שתצטרך
אטריות אורזאטריות אורז
מיםמים
3
בואו אטריות להשרות בדיוק 3 דקות( להשתמש טיימר), מדי פעם מרים אותם ומושך אותם בנפרד לפי הצורך עם מלקחיים או מזלג ארוך כדי לשמור על האטריות נפרדות ולעזור להם לרכך באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
פסטהפסטה
ציוד שתשתמש בו
טיימר מטבחטיימר מטבח
מלקחייםמלקחיים
4
מסננים את האטריות במסננת גדולה ושוטפים אותם מתחת למים זורמים קרים. (אם האטריות הופכות דביקות ומגושמות יחד בעומדן, שטפו אותן לזמן קצר מתחת למים קרים ממש לפני הבישול, כך שהן חוזרות למצב החלקלק, המוצק והמוכשר שלהן.)
מרכיבים שתצטרך
פסטהפסטה
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
מסננתמסננת
1
בקערה קטנה לשלב את השום בצלצלים.
מרכיבים שתצטרך
שאלותשאלות
שוםשום
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
2
מניחים את השרימפס, ביצים מכות, נבטי שעועית, בצל ירוק, ובוטנים כל אחד בקערה שלהם ולסדר ליד התנור. יש להכין 1 קערה בינונית נקייה עבור שרימפס מבושל וביצים, ולסדר מגש להגשה ליד התנור.
מרכיבים שתצטרך
בצל ירוקבצל ירוק
נבטי שעועיתנבטי שעועית
בוטניםבוטנים
שרימפסשרימפס
ביצהביצה
ציוד שתשתמש בו
כירייםכיריים
קערהקערה
3
מחממים ווק גדול מעל חום גבוה עד חם אבל לא מעשן.
ציוד שתשתמש בו
ווקווק
4
להוסיף 2 כפות של שמן צמחי מערבולת כדי מעיל המחבת. (אם בשלב כלשהו במהלך הבישול השמן מתחיל לעשן, להנמיך את החום.) כאשר השמן חם, לפזר את השרימפס. מבשלים ללא הפרעה עד שהשרימפס מתחיל לשנות צבע ולהתייצב, כ -30 שניות. לזרוק היטב ואז להמשיך לבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד השרימפס הם ורודים, המשרד ופשוט מבושל דרך, כ -30 שניות יותר. באמצעות כפית מחוררת, להעביר את השרימפס לקערה הנקייה.
מרכיבים שתצטרך
שמן בישולשמן בישול
שרימפסשרימפס
ציוד שתשתמש בו
כף מחוררתכף מחוררת
קערהקערה
מחבתמחבת
5
מוסיפים את הביצים ומערבלים את המחבת כדי להפיץ אותם לשכבה דקה. מבשלים את הביצים, מרימים את הצדדים ומוטים את המחבת כדי לאפשר לביצים לא מבושלות לשפוך מתחת כפי שאתה עושה בעת ביצוע חביתה, עד הביצים נקבעות בעיקר, 1 עד 1 1 1/2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מורחיםמורחים
ביצהביצה
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
6
הסר את המחבת מהחום והשתמש בכף המחוררת כדי לחתוך במהירות את הביצים לחתיכות בגודל ביס ואז להוסיף אותם לקערת השרימפס.
מרכיבים שתצטרך
שרימפסשרימפס
ביצהביצה
ציוד שתשתמש בו
כף מחוררתכף מחוררת
קערהקערה
מחבתמחבת
7
מניחים את ווק על חום גבוה ולהוסיף את הנותרים 2 כפות של שמן צמחי, מערבולת כדי מעיל המחבת.
מרכיבים שתצטרך
שמן צמחישמן צמחי
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
ווקווק
8
מוסיפים את השום ואת שאלוט ומערבבים עד ריחני, על 5 שניות. לפזר את האטריות אורז מרוכך, באמצעות מלקחיים, באופן שווה להפיץ את האטריות על פני המחבת, כמו רשת.
מרכיבים שתצטרך
אטריות אורזאטריות אורז
שאלותשאלות
פסטהפסטה
שוםשום
מורחיםמורחים
ציוד שתשתמש בו
מלקחייםמלקחיים
מחבתמחבת
9
תן להם לבשל ללא הפרעה במשך 15 שניות ואז לגרוף אותם לכיוון המרכז. לזרוק את האטריות בעדינות ואז להפיץ אותם שוב.
מרכיבים שתצטרך
פסטהפסטה
מורחיםמורחים
10
יוצקים בערך 1/3 של רוטב התיבול סביב הקצוות של המחבת, וממשיכים לטגן את האטריות באותו אופן, מפזרים אותם ומאפשרים להם לבשל ללא הפרעה מדי פעם, עד שרוב הרוטב נספג, כ -30 שניות יותר.
מרכיבים שתצטרך
רוטברוטב
פסטהפסטה
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
11
מוסיפים שליש נוסף מהרוטב וממשיכים לקפץ באותו אופן עד שרוב הרוטב נספג והאטריות רכות אך לא רכות, כ-30 שניות. בדוק אטריות או שתיים: אם הם מוצקים מדי, להוסיף 2 עד 4 כפות של מים סביב קצה המחבת, ולהמשיך מערבבים טיגון עד שהם רק רך מצופה באופן שווה עם הרוטב.
מרכיבים שתצטרך
פסטהפסטה
רוטברוטב
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
12
להחזיר את השרימפס והביצים למחבת, יחד עם כל מיצים שנאספו בתחתית הקערה, ולזרוק אותם לשלב את האטריות.
מרכיבים שתצטרך
פסטהפסטה
שרימפסשרימפס
ביצהביצה
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
מחבתמחבת
13
מוסיפים את השליש הנותר של רוטב התיבול, יחד עם נבטי שעועית, בצל ירוק, בוטנים קצוצים, ומבשלים, משליך, עד שהם מעורבבים ובקושי מחומם, כ -30 שניות.
מרכיבים שתצטרך
בצל ירוקבצל ירוק
רוטב תיבולרוטב תיבול
נבטי שעועיתנבטי שעועית
בוטניםבוטנים
1
מהר להעביר את האטריות על מגש, הרכבה אותם בקצה אחד. תלולית נבטי שעועית שמורות ליד האטריות, ולסדר את טריזי סיד שמורות ליד נבטי שעועית.
מרכיבים שתצטרך
נבטי שעועיתנבטי שעועית
סיד טריזסיד טריז
פסטהפסטה
2
מפזרים את הבוטנים על האטריות בפס ליד נבטי השעועית.
מרכיבים שתצטרך
נבטי שעועיתנבטי שעועית
פסטהפסטה
בוטניםבוטנים
3
מגישים חם עם קערות קטנות של רוטב דגים, סוכר ופלפל אדום כתוש, כך שהאורחים יכולים לטעום את המנות שלהם לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי פלפל אדוםפתיתי פלפל אדום
רוטב דגיםרוטב דגים
סוכרסוכר
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה

מרכיבים

796 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקרוטב דגים אסייתי (נקרא גם nam pla או nuoc mam)רוטב דגים אסייתי (נקרא גם nam pla או nuoc mam)796 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפלפל אדום מרוסקפלפל אדום מרוסק796 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקסוכר דקל או ארוז סוכר חום כההסוכר דקל או ארוז סוכר חום כהה1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקבוטנים מלוחים קלויים יבשים, קצוץ גסבוטנים מלוחים קלויים יבשים, קצוץ גס3largesביצים, מכות היטבביצים, מכות היטב4ציפורן גדולהכפות שום קצוץ (עלכפות שום קצוץ (על796 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקצבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורךצבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורך2ליים, כל חתך לתוך 6 פלחיליים, כל חתך לתוך 6 פלחי3556 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1/2 אונקיות (על נבטי שעועית מונג טריים1/2 אונקיות (על נבטי שעועית מונג טריים340אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)אטריות אורז שטוחות מיובשות (רוחב לינגוויני דק; לפעמים נקרא אטריות תאילנדיות pad או אטריות מוקפץ)אטריות אורז שטוחות מיובשות (רוחב לינגוויני דק; לפעמים נקרא אטריות תאילנדיות pad או אטריות מוקפץ)0(יכול להיות או להרחיק)(צינור גדול)(צינור גדול)2קבוצותבצל ירוק, ירוק בלבד, לחתוך לחתיכות 1 אינץ ' (כ 1 כוס)בצל ירוק, ירוק בלבד, לחתוך לחתיכות 1 אינץ ' (כ 1 כוס)2(חוֹרֶף)שאלוט קצוץ או בצלשאלוט קצוץ או בצל5(חוֹרֶף)2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות4ריבס, קצוץ טרי או קפואמים רותחים לשריית אטריותמים רותחים לשריית אטריות

יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר

פינו גריג ' יו, גרונר ולטלינר ופינו נואר הם הבחירה הראשונה שלי לדגים. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. ה "זינד-הומברכט קלקייר פינו גריס" עם דירוג של 4.7 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 46 דולר לבקבוק.
סינד-הומברכט כלכייר פינו גריס
סינד-הומברכט כלכייר פינו גריס
צבע צהוב/זהב בהיר, זוהר למדי. אפים קלויים מעושנים מעולים, אופייניים לענב זה על אבן גיר באלזס (אין אלון חדש ביינות שלנו, רק מגע מלא של ליס ארוך מאוד). כמה ניחוחות רדוקטיביים אור כי למעשה להתאים את הסגנון של פינו גרי יבש. החיך עשיר וקרמי, עם מרקם קטיפתי אך יבש לחלוטין. זה יין קל לשתות עכשיו כמו שאין משקל מיותר. הגימור יפה ועגול אבל יבש לחלוטין. תערובת הגיר המורכבת מביאה איזון חומצי גדול ומשקל מסוים. זה אמור להתפתח יפה מאוד בשנים הקרובות.