קושימומחה
מוכן ב4 שעות, 55 דק.
מנות18
ציון בריאות25
מגזין

איך מכינים וצולים טורקיה

איך מכינים וצולים טורקיה
גשו לסופר וקנו פלפל גרוס, תיבול עופות, מלח ופלפל גרוס ועוד מספר מצרכים להכנתו היום. חג ההודיה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מעולה של 82%. הכנה ושכח הודו, הודו צלוי עם מלית פקאן, נקניקים וערמונים ובצלי שאלוט צלוי, וסלט הודו קוב הודו לארוחה דומים מאוד למתכון הזה.

הוראות

1
מחממים תנור ל-325 מעלות צלזיוס (165 מעלות צלזיוס).
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Womanדוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Woman
2
מערבבים 2 כפות מלח, וכף פלפל ותבלין עופות בקערה קטנה. תוחב כנפי הודו מתחת לציפור, ומתבלים את החלל בכ-1 כף מתערובת תיבול העופות. שמור את יתרת תערובת תיבול העופות.
מרכיבים שתצטרך
1 מיכל (7 אונקיות) בצל קצוץ1 מיכל (7 אונקיות) בצל קצוץ
כנפי עוףכנפי עוף
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
3
זורקים את הבצל, הסלרי והגזר יחד בקערה. מכניסים כ-1/2 כוס מתערובת הירקות, ענפי רוזמרין ו-1/2 צרור מרווה לתוך חלל ההודו. קשרו רגליים יחד עם חוט מטבח. שחררו את העור על גבי חזה ההודו באמצעות אצבעות או מרית קטנה.
מרכיבים שתצטרך
חצי חזה הודו בעורחצי חזה הודו בעור
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
גב שומן חזירגב שומן חזיר
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
1/2 ענף רוזמרין1/2 ענף רוזמרין
ציוד שתשתמש בו
חוט קצביםחוט קצבים
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
4
מניחים כ-2 כפות חמאה מתחת לעור ומורחים בצורה אחידה.
מרכיבים שתצטרך
8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
5
מורחים את יתרת החמאה (בערך 2 כפות) על כל החלק החיצוני של העור.
מרכיבים שתצטרך
8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
6
מפזרים את החלק החיצוני של תרנגול ההודו עם יתרת תערובת תיבול העופות.
מרכיבים שתצטרך
1 מיכל (7 אונקיות) בצל קצוץ1 מיכל (7 אונקיות) בצל קצוץ
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
7
מורחים את יתרת הבצל, הסלרי והגזר לתבנית צלייה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
8
מניחים את הודו על הירקות. ממלאים את המחבת בכ-1/2 אינץ' מים. מסדרים יריעת נייר אלומיניום על חזה ההודו.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
9
צולים את תרנגול ההודו בתנור שחומם מראש עד שהוא אינו ורוד יותר בעצם והמיצים מתבהרים, כ-3 וחצי שעות. מדחום לקריאה מיידית המוחדר לחלק העבה ביותר של הירך, ליד העצם צריך לקרוא 165 מעלות F (75 מעלות צלזיוס).
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Womanדוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Woman
10
מסירים את נייר הכסף בשעה האחרונה של הבישול. מבססים את תרנגול ההודו במיצי המחבת.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
11
בזמן שההודו נצלה, מכינים ציר: מניחים צוואר, לב וגזע בסיר עם עלה הדפנה והמים. מבשלים על אש בינונית במשך שעתיים. מסננים את גבולי ההודו מהציר, וזורקים גבולי הודו. צריכות להיות לפחות 4 כוסות ציר.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
גב שומן חזירגב שומן חזיר
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
12
מוציאים את תרנגול ההודו מהתנור, מכסים בנייר כסף כפול של רדיד אלומיניום ומניחים לנוח באזור חמים 10 עד 15 דקות לפני שפורסים.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Womanדוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Woman
13
יוצקים את מיצי המחבת, כ-3 כוסות, לסיר ומניחים בצד. הסר את שומן ההודו ממיצי המחבת, שמור כ-2 כפות.
מרכיבים שתצטרך
שומן טורקיהשומן טורקיה
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
14
מחממים 2 כפות משומן ההודו וכף חמאה בסיר על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
שומן טורקיהשומן טורקיה
8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
15
מעבירים את הבצל מתבנית הצלייה למחבת. מבשלים ומערבבים עד שהבצל משחים, כ-5 דקות, ואז מערבבים פנימה את הקמח. ממשיכים לבשל ומערבבים כ-5 דקות נוספות; להקציף פנימה 4 כוסות מציר ההודו הדלוף ומיצי המחבת השמורים עד לקבלת תערובת חלקה; להרחיק כל קצף. מערבבים את החומץ הבלסמי. מבשלים עד שהרוטב מסמיך תוך כדי טריפה מתמדת, כ-10 דקות. מערבבים פנימה 1 כף מרווה קצוצה, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
שוק טלה (הוצא מהמקרר ואפשר לשבת בטמפרטורת החדר שעה אחת לפני ההכנה)שוק טלה (הוצא מהמקרר ואפשר לשבת בטמפרטורת החדר שעה אחת לפני ההכנה)
מלאי טורקיהמלאי טורקיה
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
1/2 ענף רוזמרין1/2 ענף רוזמרין
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות