ארטישוקים ממולאים
אף פעם אי אפשר להכין יותר מדי מתכונים למנות עיקריות, אז נסו ארטישוקים ממולאים. מתכון זה מספיק ל-6 מנות עם 402 קלוריות , 13 גרם חלבון ו -20 גרם שומן כל אחת. במחיר של 3.08 דולר למנה , מתכון זה מכסה 22% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש שום, פטרוזיליה, מלח ונענע. אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -35 דקות . עם ציון כף של 75% , המנה הזו טובה. נסו את עוף פיקטה עם ארטישוקים , פסטה מקרוני עם עגבניות טריות, קישואים וארטישוקים , וארטישוקים איטלקיים מאודים (מתכונים דומים).
הוראות
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
סוחטים את הלימונים לקערה גדולה מלאה במים.
מניחים את חצאי הלימון במים.
חותכים את החלקים המחודדים של הארטישוק.
הסירו חלק מהעלים החיצוניים הקשים.
הסירו את גבעול הארטישוק, קלפו את השכבה החיצונית הירוקה והקשה ושמרו במי לימון.
פזרו בעדינות את עלי הארטישוק. בעזרת מקלחן מלון, הוציאו את השעיר במרכז הארטישוק. כשהארטישוק נקי, שמרו אותם במי הלימון.
בקערה קטנה ערבבו את השום, עשבי התיבול, הפקורינו, פירורי הלחם והפלפל האדום הכתוש. קצצו דק את גבעולי הארטישוק ששמרתם והוסיפו אותם לקערה. טפטפו באיטיות שמן זית עד לקבלת משחה. תבלו במלח.
ממלאים את הארטישוקים במשחה.
מניחים את הארטישוקים, כשהצד השטוח כלפי מטה, בסיר גדול מספיק כדי להכיל אותם.
מוסיפים את היין לסיר ומספוג מספיק מים עם לימון עד כדי 3/4 גובה דפנות הארטישוק.
הוסיפו גם את חצאי הלימון למחבת.
מזלפים בנדיבות שמן זית ומתבלים במלח.
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל על אש קטנה במשך 15 עד 20 דקות, או עד שתחתית הארטישוק רך כשדוקרים אותו במזלג.
מגישים חם או קר עם זילוף של שמן זית.
מאי - למה אנחנו אוהבים: ארטישוק