גזר עם שאלוט, מרווה, טימין
זמן הכנת המתכון כ 25 דקות. אם יש לכם גזר, חמאה, אגוז מוסקט, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: גזר מזוגג & שאלוט עם טימין, סוקה עם שאלוט וקורנית, ו פטריות במרינדה עם שאלוט וקורנית.
הוראות
חותכים גזר למקלות 3 על ידי 1/2 אינץ'.
מביאים מלאי לרתיחה עם 3/4 כפית מלח 1/2 כפית פלפל במחבת כבדה 12 אינץ'.
מוסיפים גזר ומבשלים, מכוסה, עד רק מכרז, על 15 דקות.
הסר את המכסה ומרתיחים עד שרוב הנוזל התאדה, כ 5 דקות.
מעבירים גזר לקערה ומוחקים מחבת.
מבשלים שאלוט בחמאה עם 1/2 כפית כל מלח ופלפל במחבת על חום בינוני, ערבוב מדי פעם, עד זהוב חום, על 6 דקות.
מוסיפים מרווה, טימין, אגוז מוסקט ומבשלים, ערבוב, עד ריחני מאוד, 1 עד 2 דקות.
הסר מהחום והחזר גזר למחבת, משליך למעיל. מתבלים במלח ופלפל.
גזר יכול להתבצע 1 יום קדימה ומקורר. לחמם על אש נמוכה.