איך לבשל כרוב

כרוב הוא תוספת מבורכת לכל תזונה בריאה. הוא מתהדר בספירת קלוריות נמוכה תוך שהוא מכיל מספר רכיבים תזונתיים חשובים. לדעת איך לבשל כרוב יכול להפוך אותו לאהוב על השולחן שלך. כאן נראה לכם איך לבשל כרוב משלב ההכנה ועד לרעיונות למתכונים טעימים. לפני שאתה יודע את זה, ייתכן שהכרוב הופך אותו לארוחות שלך באופן קבוע.

איך יודעים איזה כרוב הכי מתאים לבישול?

כרוב הוא ירק עם חיי מדף סבירים מספיק. זה יכול להחזיק במקרר שלך בערך 5 ימים. כשאתה קונה כרוב, חפש אחד עם עלים ללא פגמים. זה חייב להרגיש מוצק למגע ולהרגיש כבד ביד שלך. כרובים יכולים להיות ירוקים או סגולים ושניהם טובים לבישול. לעולם אל תבחרו בכרוב בעל כתמים חומים או בכרוב בו העלים נראים קמלים או חבולים בכל דרך שהיא.

איך מכינים כרוב לבישול?

ללא קשר לדרך בה אתם מתכננים לבשל את הכרוב שלכם, ישנם כמה שלבים בסיסיים להכנה שעליכם לבצע.

להלן מדריך קל ומהיר שיעזור לך:

  1. הסר את העלים החיצוניים הקשוחים כדי לחשוף למטה עלים טריים חדשים יותר.
  2. שוטפים את הכרוב ומייבשים עם מגבת נייר
  3. חותכים את גבעול הכרוב
  4. חותכים את הכרוב לחצי ולאחר מכן לרבעים, הקפידו להשתמש בסכין חדה ולשמור על אחיזה חזקה בכרוב בזמן שאתם חותכים.
  5. חותכים את הגבעול מכל אחד מהרבעים. להניח את רבע הכרוב על קרש חיתוך ולחתוך בזווית. חזור על 3 החלקים האחרים.
  6. לוקחים כל רבע וקוצצים אותו לחתיכות קטנות יותר

בכמה דרכים אוכל לבשל כרוב?

יש מגוון באיך לבשל כרוב. אתה יכול לאדות, להרתיח, להקפיץ או לצלות כרוב לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

הנה כמה הוראות קלות לביצוע כיצד לבצע כל שיטה ביעילות.

כרוב מהביל

ראשית, עלינו לומר שכדאי לעצור בשלב הריבוע אם אתה מתכוון לאדות את הכרוב שלך.

  1. שים את סל הקיטור שלך מעל סיר גדול.
  2. מלאו את הסיר שלכם במים ממש מתחת לסל הקיטור
  3. מביאים את המים לרתיחה
  4. מוסיפים את הכרוב המרובע לסל.
  5. מכסים את הסיר ונותנים לכרוב להתבשל כ-12 דקות
  6. בדוק את הכרוב כדי לראות אם הוא רך
  7. מסירים מהאש כשהוא מבושל
  8. אפשר להגיש עם מלח ופלפל לפי הטעם

כרוב רותח

  1. ממלאים סיר גדול במים או בציר ירקות אם רוצים להוסיף קצת טעם
  2. מוסיפים מלח לפי הטעם
  3. מניחים למים/מרק ירקות להגיע לסף רתיחה.
  4. הוסף את הכרוב הקצוץ שלך לסיר
  5. תן לזה להתבשל במשך 2 דקות ללא כיסוי, זה בדרך כלל עוזר עם הריח שמתלווה לכרוב
  6. מכסים ונותנים לזה להתבשל כ-8 דקות
  7. מסננים כרוב במסננת
  8. מגישים עם מלח, פלפל ושמן זית

מטגנים כרוב

  1. מוסיפים 3 כפות שמן בישול למחבת בחום בינוני-גבוה
  2. מנמיכים את האש וזורקים פנימה את הכרוב
  3. מערבבים את הכרוב עד לבישול של כ-6 דקות
  4. מוסיפים מלח, פלפל וכל תיבול אחר לבחירתך ומגישים.

צלייה של כרוב

  1. חותכים את הכרוב לפרוסות
  2. מכסים כל טריז בחמאה ואז מוסיפים פלפל, שום, מלח, בצל קצוץ, פטרוזיליה, עירית וכל תיבול אחר לבחירתך
  3. עוטפים כל טריז מתובל בנייר כסף וצולים 40 דקות, הקפידו להפוך כל טריז פעמיים.

לעטוף

כמובן שניתן להוסיף כרוב למנות רבות. אם יש לך זמן בידך, אתה יכול להקציף את הסיר ולהכין מרק ירקות. כל שעליך לעשות הוא לקצוץ את הירקות שלך, כולל הכרוב שלך להוסיף תיבול, מלח, ציר ופלפל, ולתת לזה להתבשל. הארומה הנפלאה והירקות העדינים יודיעו לך מתי זה נגמר.

כרוב גם משתלב היטב עם בשרים, נתחי עוף, רצועות בייקון, רצועות בקר. אתה יכול לטגן את הבשר בשמן בישול לפי בחירתך ולהוסיף את הכרוב הקצוץ שלך עם בצל, מלח ופלפל. זה אמור לקחת בערך 5-15 דקות תלוי בבשר שאתה מבשל.

בקיצור, יש כל כך הרבה אפשרויות כשזה מגיע לבישול כרוב וכל אחת יכולה להביא לארוחה טעימה.