היכרות עם המטבח הספרדי המסורתי

אוכל ספרדי הוא לא רק טעים, אלא שלמנות בדרך כלל יש היסטוריה עשירה גם כן. אם אתה רוצה ללמוד עוד על המטבח הספרדי, המשך לקרוא כדי ללמוד על כמה מהמנות המסורתיות ביותר.

פאייה

בראש ובראשונה, פאייה עשויה להיות המנה מספר אחת בספרד. ליתר דיוק, פאייה מגיעה מוולנסיה, שהיא העיר השנייה בגודלה בספרד. כיום, פאייה מגיעה בהרבה וריאציות שונות. לדוגמה, אתה יכול לאכול פאייה עם פירות ים, בשר, או שילוב של שניהם. פירות הים נעים בין מולים וצדפות לקלמרי, סרטנים ורכיכות אחרות. הבשר נוגע בעיקר לצ'וריסו, עוף וארנב.

כבסיס, פאייה תמיד עשויה מאורז פאייה. לפעמים האורז הזה נצבע בשחור בגלל תוספת של דיו קלמארי. לאחר מכן, מוסיפים סוגים שונים של ירקות כגון שעועית. כסיום מוסיפים רסק עגבניות ועשבי תיבול. עשב אחד במיוחד שאסור לפספס הוא זעפרן.

הטבה אחת גדולה בפאייה היא שהיא מוגשת תמיד במחבת גדולה מאוד ואותנטית. כתוצאה מכך, פאייה היא מנת המסיבה המושלמת.

Patatas Bravas

אי הבנה אחת גדולה לגבי ספרדים היא שהם אוהבים אוכל חריף. להיפך, הם אוהבים הרבה תבלינים שונים, אבל הם נוטים לא לאהוב אוכל חריף כל כך. כמובן, יש חריג אחד גדול לכלל הבלתי כתוב הזה: patatas bravas. כפי שהשם מרמז, המנה הזו כוללת תפוחי אדמה. הם חותכים לקוביות ומטגנים עד שהם מקבלים את הצבע החום הזהוב הזה. תפוחי אדמה אלה מוגשים לאחר מכן עם הרוטב הטעים ביותר אי פעם. הרוטב נעשה בשילוב שני רטבים: סלסה ואיולי. הראשון מוסיף את התבלין, ואילו השני מוסיף את השום. בקיצור, זה הטאפאס המושלם!

טורטיה דה פאטאטאס

לאחר מכן, טורטיה דה פטאטס. המנה הזו היא ביסודה חביתה ספרדית העשויה עם תפוחי אדמה וביצים. כביכול, אישה ענייה בנווארה יצרה לראשונה את המנה. הסיפור מספר שהיא נאלצה להאכיל איש צבא ספרדי. עם זאת, מכיוון שלא היה לה הרבה כסף, היא נאלצה ליצור מנה עם מעט המרכיבים שהיו לה. זה כלל תפוחי אדמה, ביצים ובצל. מכאן נולדה טורטיה דה פטאטס. כיום, כולם בספרד אוהבים את המנה, ללא קשר לתקציב שלהם.

גספצ'ו

גספאצ'ו הוא המאכל הספרדי המושלם בחודשי הקיץ החמים. גספצ'ו הוא בעצם מרק עגבניות קר ולמרות שזה אולי נשמע קצת מוזר, הוא טעים לחלוטין. מקורו של הגספאצ'ו מאנדלוסיה, שהיא אזור בדרום ספרד. הוא מכיל לא רק עגבניות אלא גם כמה מרכיבים מזינים אחרים. החשובים שבהם הם שום, שמן זית, מלפפון ובצל, אם כי יש גם וריאציות רבות. המנה הזו מאוד מינימליסטית ולכן היא מתאימה מאוד להנאתה עם תוספת של לחם.

קרמה קטלנה

עכשיו, מי לא נהנה מקרם ברולה עשוי היטב? ובכן, העם הספרדי למעשה יצר אלטרנטיבה טעימה עוד יותר למנה הפופולרית הזו: קרמה קטלנה. אם תעיפו מבט אחד על השם, זה לא אמור להפתיע שהמנה הזו מגיעה מאזור קטלוניה.

קרמה קטלנה למעשה אינה שונה כל כך מקרם ברולה מסורתי. לשניהם קרום החתימה של סוכר מקורמל ושניהם מבוססים על רפרפת. עם זאת, המרכיב העיקרי של קרמה קטאלנה לרפרפת זו הוא חלב, בעוד שקרם הקרם ברולה סובב בעיקר סביב שמנת. בנוסף, הגרסה הספרדית היא כולה קינמון וגרידת לימון כדי להוסיף טעם למנה, בעוד שהמנה הצרפתית משתמשת בעיקר בוניל.

קרמה קטלנה מוגשת לרוב בכלים חומים קטנים עשויים אבן.

ג'מון איבריקו

עובדה מהנה על מסעדות וברים ספרדיים היא שלעתים קרובות תראו זמזום גדול תלוי מהתקרה. הסיבה לכך היא שג'מון איבריקו הוא אחד הטאפאס הפופולריים ביותר בספרד. ג'מון איבריקו הוא המנה שאתה מקבל כשאתה פורס פרוסות דקות של בשר חזיר ספרדי ולמרות שזה אולי נשמע פשוט מאוד, זה יכול להציע לך פיצוץ של טעמים!

קלמרס

אחרון, אבל בהחלט לא פחות חשוב, Calameaes (במלא calamares fritos) היא מנת טאפאס נוספת שפופולרית להפליא בספרד. המנה נוצרת על ידי שילוב טבעות של קלמארי עם קרום חום זהוב על ידי הכנסתם לטיגון. הטעם הגומי של הקלמארי מתאים מאוד למרקם הפריך של הקרום וזה בדיוק מה שהופך את הטאפאס האלה לפופולריים כל כך. מומלץ להגיש עם מעט מיץ לימון כדי להוציא את כל הטעמים.