דאקוס (סלט לחם יווני)
דאקוס (סלט לחם יווני) עשויים להיות התוספת שחיפשתם. והוא מספק כ 8 מנות . מנה אחת מכילה עד 16 גרם חלבון 29 גרם של שומן, וסך הכל 523 קלוריות. אם יש לכם שמן זית יווני, גבינת פטה, בצל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו Cretan Dakos-Koukouvagia (Owl), סלט לחם עוף יווני, ו סלט לחם בסגנון יווני (מתכונים דומים).
הוראות
מברישים את הלחם בשמן משני הצדדים ומתבלים במלח ופלפל. לחם גריל משני הצדדים עד חום זהוב קלות.
הסר את הלחם על מגש ולתת לשבת בטמפרטורת החדר כדי לקבל קצת קשה.
בינתיים, להקציף יחד 1 כוס שמן זית, מיץ לימון, שמיר בקערה בינונית. מתבלים, לפי הטעם, עם מלח ופלפל. מקפלים את המלפפון, עגבניות, בצל, פטה לתוך תערובת השמן ולתת לעמוד בטמפרטורת החדר במשך 30 דקות. כפית את התערובת על הלחם.
מקשטים עם שמיר נוסף טפטוף עם שמן צ ' ילי, אם תרצה בכך.