איך לבשל מלפפונים

שמעת פעם על האמרה "מגניב כמו מלפפון"? זה אולי נשמע מטופש, אבל זה ביטוי שמבוסס על המציאות. מלפפונים הם 96% מים אחרי הכל. זו הסיבה שהם דלים במיוחד בקלוריות. יתר על כן, אם אוכלים לבד או כחלק ממנה כמו בסלטים או כריכים, הם מעניקים קראנץ' מאוד נעים ומרענן שרוב האנשים אוהבים.

מלפפונים לרוב זקוקים למעט הכנה כלל. פשוט שטפו אותו, פורסים אותו לצורה או גודל המועדפים עליכם, וזהו בערך. אין צורך בבישול. ניתן לאכול וליהנות מהם גולמיים. עבור הרבה מאיתנו חובבי המלפפונים, זה מה שהופך את המלפפונים לכל כך מושכים - ניתן לצרוך אותם ללא מהומה כלל.

עם זאת, האם אתה יכול לבשל מלפפונים? למרות מה שרוב האנשים יאמרו, אתה למעשה יכול ליהנות ממלפפונים מבושלים. למרות שנוהג זה הוא דבר נדיר בעולם המערבי, מטבחים אסייתיים רבים (הבולטים ביותר קוריאניים, תאילנדיים, וייטנאמיים, הודיים אזוריים) מבשלים מלפפונים בחלק מהמנות שלהם. אם אתה רוצה להתחיל במקום קל, אז אתה יכול לנסות לשלב אותם בתוך מוקפצים.

מלפפונים מבושלים - מה הטעם שלהם?

כמובן, השאלה הכי גדולה כאן היא מה בדיוק הטעם של מלפפונים מבושלים? ובכן, יש להם טעם של... מלפפונים. למען ההגינות, מלפפונים גולמיים כשלעצמם אינם כה גדולים בטעם. טעמם מתוק עדין. טעמם של עמיתיהם המבושלים כמעט אותו דבר.

ההבדל הגדול ביותר כאן יהיה המרקם. בהתאם לאופן שבו אתה מבשל אותם, מלפפונים עלולים לאבד מעט מהפריכות שלהם כשהם מבושלים. עם זאת, מלפפונים מוקפצים או מוקפצים הם עדיין די רכים ועדיין שומרים על רוב הנשיכה שלהם גם כשהם מבושלים לחלוטין.

הסר תחילה זרעים

לפני בישול המלפפונים שלך, עדיף להסיר תחילה את הזרעים שלהם (כלומר, אם אתה לא משתמש במגוון ללא גרעינים כמובן). אתה אולי תוהה למה זה. כאמור, מורכבים בעיקר ממים. הסרת הזרעים תפחית באופן דרסטי את כמות המים המשתחררת בתהליך הבישול. זה גם יפחית את הסיכון שהמנה שלך תהפוך רטובה ומימית.

כדי להסיר גרעינים של מלפפון, תחילה פורסים אותו לאורכו לשני חלקים. לאחר מכן, בעזרת כף קטנה, גרפו את הזרעים בזהירות.

למלח או לא למלח

רוב השפים בוחרים להמליח את המלפפונים שלהם תחילה לפני הבישול. המלח עוזר לשאוב לחות עודפת, ובכך להפחית את הסיכון שהמנה שלך תהפוך למימית בסיום הבישול. כדי להמליח את המלפפונים שלך, פורסים אותם לצורות הרצויות לך ואז העבירו אותם לקערה. זורקים הכל עם מלח (ככלל אצבע, השתמשו ברבע כפית מלח על כל קילו מלפפון), והניחו לשבת לפחות 25 עד 35 דקות. מסננים את המים החוצה, ואז שוטפים שוב את הפרוסות תחת מים קרים וזורמים אם רוצים להסיר את המלח. מייבשים את פרוסות המלפפון עם נייר סופג.

מלפפונים מוקפצים (Oi Bokeum)

הנה מתכון נהדר למלפפון מוקפץ לנסות. Oi Bokkeum הוא תוספת נהדרת למנות קוריאניות רבות, אך ניתן לאכול אותה גם בפני עצמה. כל מה שאתה צריך זה קצת מלפפונים, מלח, שמן, שום, בצל ירוק, שמן שומשום וקצת שומשום.

חותכים את המלפפונים לאורכם, ולאחר מכן באלכסון. אם יש לכם מלפפון דק יותר, פשוט חתכו אותו לעיגולים דקים קטנים.

ממליחים קלות את המלפפונים. מוודאים שהמלח יצפה את פרוסות המלפפון בצורה אחידה. השאר הכל בחוץ לפחות עשר עד עשרים דקות.

מכאן סוחטים את המים מפרוסות המלפפון. השתמשו במגבות נייר או במסננת במידת הצורך. אל תדאגו לחבורת המלפפונים בשביל זה, חשוב לסחוט כמה שיותר מהמים. פרוסות המלפפון יחזרו לצורתן המקורית לאחר שהן מוקפצות.

מקפיצים את פרוסות המלפפון על אש גבוהה. כל שעליך לעשות הוא לחמם כף שמן (כל שמן ניטרלי יתאים למתכון הזה) במחבת, ולאחר מכן לערבב במהירות את השום. מוסיפים את המלפפונים ומטגנים תוך ערבוב כדקה או שתיים. הקפידו לא לבשל יתר על המידה!

מוציאים הכל מהמחבת ולקערה. לזרוק את פרוסות המלפפון עם קצת בצל ירוק, שמני שומשום, ומעט שומשום לקישוט.