הטורטייה הספרדית של אנג'ל וברנדה
תשכחו לצאת לאכול או להזמין טייק אאוט בכל פעם שאתם משתוקקים לאוכל אירופאי. נסו להכין את הטורטילאן הספרדי של אנג'ל וברנדה בבית. למנה זו יש 208 קלוריות , 13 גרם חלבון ו -7 גרם שומן למנה. מתכון ואינו מכיל גלוטן,, ללא חלב, צמחוני לקטו אובו ו-30 שלם מגיש 6 . אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. אם יש לכם מלח כשר, עלי בזיליקום, ביצים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-15 דקות . בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 52% . אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו טורטייה ספרדית , עוגת אוכל מלאך עם ציפוי לימון ופסטת עוף עם שיער מלאך .
הוראות
מחממים את התנור ל-375 מעלות F.
שמים את הבטטות ותפוחי האדמה בסיר בינוני, מכסים אותם במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מבשלים עד שהם רק רכים, 5 עד 10 דקות, ומסננים היטב.
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, טורפים את הביצים יחד בקערה גדולה.
מוסיפים את העגבניות המיובשות, הפלפל החריף והבזיליקום. מתבלים היטב במלח ופלפל.
מרססים בנדיבות מחבת גדולה ועמידה בתנור עם ספריי בישול והניחו אותה על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים את הבצל, הפטריות והשום, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שהירקות רכים ורק מתחילים להשחים, כ-8 דקות. מגרדים אותם לתוך תערובת הביצים.
מרססים שוב את המחבת בספריי הבישול ומוסיפים בשכבה אחידה את הבטטות ותפוחי האדמה המרוקנים. מבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שהם מתחילים להשחים, כ-5 דקות.
מוסיפים אותם לביצים ומערבבים היטב.
מרססים שוב את המחבת ומניחים אותה על אש נמוכה.
מוסיפים את תערובת הביצים ומפזרים אותה בצורה אחידה. מבשלים עד שהתחתית מתחילה להתייצב, כ-5 דקות. השתמשו במרית חסינת חום כדי לשחרר את קצה הטורטייה כשהיא מתבשלת על הכיריים.
מכניסים את התבנית לתנור ומבשלים עד שהחלק העליון תופח, מתייצב ומזהיב, כ-8 עד 10 דקות.
מוציאים את הטורטייה מהתנור ונותנים לה לנוח 5 דקות.
מניחים צלחת גדולה הפוכה על גבי הטורטייה. בעזרת כלי סיר, עם יד אחת על ידית המחבת והשנייה בתחתית הצלחת הופכים את התבנית והצלחת כך שהטורטייה נמצאת כעת על הצלחת. פורסים ומגישים.