אם יש לך כשעה ו-20 דקות לבלות במטבח, חמוצים מהירים מטוגנים עם רוטב מטבל חמאה עשוי להיות מתכון צמחוני לקטו אובו יוצא מן הכלל שכדאי לנסות. מתאים ל-4 מנות. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 13 גרם חלבון , 30 גרם שומן , ובסך הכל 819 קלוריות . לא הרבה אנשים באמת אהבו את התוספת הזו. אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. גשו לסופר וקנו גרגירי פלפל, שמיר, מלח כשר ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון רע מאוד (אך עדיין ניתן לתיקון) של 0% . אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו חמוצים ג'ינג'ר , חמוצים יפניים וחמוצים גזר ומלפפון במקרר .
הוראות
1
במחבת גדולה עם תחתית כבדה או תבנית מברזל יצוק, מחממים מספיק שמן כדי לכסות 1/2 אינץ' מהמחבת על אש בינונית-גבוהה עד שהיא מגיעה ל-350 מעלות F. מרפדים תבנית עם רשת.
מרכיבים שתצטרך
דַק-
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
כתום M&m מעט אפייה
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
2
בשקית גדולה עם רוכסן, מוסיפים את החמוצים המהירים והקמח ומנערים עד שהם מצופים היטב.
מרכיבים שתצטרך
חסה עלה אדום, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
צ'יפס טורטיה בטעם ליים
3
בקערת ערבוב טורפים יחד את הביצים והחלב. בתבנית אפייה רדודה מוסיפים את הפנקו, השמיר, השום וכפית מלח. בקבוצות, טובלים את שבבי החמוצים המקומחים בביצים ולאחר מכן בפנקו, מוודאים שהם מצופים במלואם בפירורי הלחם המתובלים.
מרכיבים שתצטרך
פירורי לחם מתובלים
שום גויה®
חסה עלה אדום, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
פירורי לחם פנקו או ארוחת מצות
ענפי שמיר טריים שנקטפו
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
לחמניות לבנות
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
מגוון קרקרים או צ'יפס פיתה
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
4
מניחים את החמוצים המצופים על תבנית האפייה המוכנה עד שכל החמוצים מצופים.
מרכיבים שתצטרך
חסה עלה אדום, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
5
עובדים בקבוצות, מטגנים את החמוצים עד שהם מזהיבים, 1 או 2 דקות, הופכים פעם אחת.
מרכיבים שתצטרך
חסה עלה אדום, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
6
מסננים את החמוצים על צלחת מרופדת במגבת נייר (או תבנית אחרת מרופדת ברשת).
מרכיבים שתצטרך
חסה עלה אדום, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
אבקת ציר עוף של גויה®
כתום M&m מעט אפייה
7
מפזרים עליהם מלח כשר ברגע שהם יוצאים מהשמן ומגישים מיד לצד רוטב דיפין של חמאה.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד
כל אגוז מוסקט טחון, פלפל אנגלי וציפורן
רוטב ראנץ
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
דַק-
8
הערות הטבח: שימוש בכף מחוררת או מרית דג יעזור לכם לזרוק את החמוצים לתערובת הביצים. בעת הטיגון, תמיד זרוק את האוכל לתוך השמן הרחק מגופך וקרוב לפני השטח של השמן החם.
מרכיבים שתצטרך
חסה עלה אדום, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
ממתק תמנון בריט
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
דַק-
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
9
מערבבים בסיר את החומץ, הסוכר, המלח, זרעי החרדל, זרעי הכוסברה, זרעי הסלרי, גרגירי הפלפל, השום, הצ'ילי ו-2 כוסות מים ומביאים את התערובת לרתיחה כדי להמיס את הסוכר והמלח.
מרכיבים שתצטרך
זרעי כוסברה שלמה
לתיבול בשר
זרעי סלרי
צרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימין
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
שום גויה®
1 כוס שום קצוץ
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
אורז ארוך במיוחד של קנילה®
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
10
בעזרת מנדולינה (או סכין חדה), פורסים את המלפפונים בעובי של 1/4 אינץ' ומניחים בקערה או מיכל גדול חסין חום.
מרכיבים שתצטרך
ענפי שמיר שנקטפו
ציוד שתשתמש בו
רול פירות צהוב אחד
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
11
לאחר שהתערובת רותחת, יוצקים את הנוזל על המלפפונים הפרוסים, ומוודאים שהמלפפונים שקועים.
מרכיבים שתצטרך
ענפי שמיר שנקטפו
12
נותנים למלפפונים לשבת בנוזל כשהם מגיעים לטמפרטורת החדר, כ-20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ענפי שמיר שנקטפו
13
מסננים את החמוצים, שומרים את הנוזלים.
מרכיבים שתצטרך
חסה עלה אדום, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
14
מגישים כמו שהם או מטגנים אותם! להגשה מוסיפים מעט ממיץ הכבישה ממש על גבי החמוצים.
מרכיבים שתצטרך
חסה עלה אדום, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
תלתלי שוקולד לבן לאפייה
15
בקערת ערבוב בינונית, טורפים יחד את כל המרכיבים עד להטמעה מלאה. מתקנים את התיבול. ניתן לשמור את הרוטב במקרר בכלי אטום עד שבוע.;