מוסקה
, וזה רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). מתכונים דומים: מוסקה, מוסקה, ו מוסקה.
הוראות
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה מעל חום בינוני וחומים את הבשר הטחון. דרך אגב, הבשר יהיה חום הכי טוב אם לא תערבבי אותו.
מוסיף את הבצלים על באמצע תהליך בראונינג.
מפזרים מלח על הבשר והבצל.
מוסיפים תבלינים ורסק עגבניות: לאחר הבשר משחימים והבצל התרכך, מוסיפים את השום, allspice, קינמון, פלפל שחור, אורגנו ורסק עגבניות.
מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות.
מוסיפים את היין האדום ומערבבים היטב. מביאים את הרוטב לרתיחה, מפחיתים את החום וממשיכים להתבשל בעדינות, חשוף במשך 20 דקות. כבה את החימום. טעם למלח ולהוסיף יותר במידת הצורך.
מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ הלימון.
מערבבים היטב וטעם. אם הרוטב צריך חומציות יותר, להוסיף עוד מיץ לימון.
הכינו את תפוחי האדמה והחצילים
מערבבים את מלח 1/2 כוס עם 8 כוסות מים בסיר גדול או מיכל. זה יהיה מלח עבור חצילים.
6 חצילים Prep: לחתוך את החלק העליון והתחתון את החצילים.
חותכים רצועות עבות של העור את החצילים כדי לתת להם מראה מפוספס.
קצת עור על החצילים הוא טוב למרקם, אבל משאיר את כל זה על עושה מוסקה קשה לחתוך מאוחר יותר, והוא יכול להוסיף מרירות, אשר אתה לא רוצה. (כמה מתכונים מוסאקה להשאיר את העור על ויש לך לחתוך את החצילים לאורכו, המהווה אפשרות אם אתה מעדיף.)
חותכים את החצילים לתוך 1/4 סיבובים אינץ ושחרר אותם לתוך מי מלח.
בואו חצילים לשבת במי מלח 15-20 דקות, ואז להסיר אותם סדרה של מגבות נייר להתייבש.
מניחים מגבת נייר על הדלפק, מניחים קצת חציל על זה, ואז מכסים בגליון אחר של מגבת נייר וחוזרים.
8 מרתיחים תפוחי אדמה קלופים, פרוסים: כמו חצילים הם brining, לקלף ולפרוס את תפוחי האדמה לתוך 1/4 סיבובים אינץ'. מרתיחים אותם במים מומלחים במשך 5-8 דקות - אתה רוצה אותם undercooked, אבל כבר לא פריך.
9 מבשלים את סיבובים חצילים: לבשל את החצילים, לצלות או לצלות את הסיבובים. אתה יכול גם לטגן את חציל סיבובים אבל הם נוטים לספוג הרבה שמן ככה.
כדי לצלות את סיבובים חצילים, לקבל גריל חם מאוד ולסגור את המכסה. צבע צד אחד של סיבובים חצילים עם שמן זית וגריל 2-3 דקות. כאשר הם נעשים בצד אחד, לצייר את הצד השני עם שמן להעיף. כאשר חצילים הם בגריל יפה, להפריש.
כדי לצלות, קו מחבת או מחבת צלייה עם רדיד אלומיניום. צבע בשמן זית.
מניחים את סיבובים חצילים על רדיד ולהתחכך בשמן זית. לצלות במשך 3-4 דקות עד שחום קל בצד אחד, ואז להפוך אותם ולצלות במשך כמה דקות יותר. תניח בצד.
מחממים חלב בסיר על חום בינוני עד לוהט (כ 160 מעלות). אל תתנו לרתוח.
מחממים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית. כאשר החמאה נמסה לחלוטין, לאט לטאטא בקמח.
תן לנתב זה להתבשל על אש בינונית נמוכה במשך כמה דקות. אל תתנו לזה לקבל כהה מדי.
מוסיפים חלב לרביכה: לאט לאט, יוצקים את החלב הלוהט, ערבוב כל הזמן. זה יהיה להגדיר ולעבות באופן דרמטי בהתחלה, אבל לשמור על הוספת חלב ערבוב, הרוטב יהיה לשחרר. החזר את החום למדיום.
מוסיפים על כפית מלח ואגוז מוסקט. מערבבים היטב.
שים את החלמונים בקערה וקצף לשלב. מזג את הביצים כך שהם לא לטרוף כאשר אתה שם אותם לתוך הרוטב. באמצעות שתי ידיים, אחת עם מקציף, השנייה עם מצקת, מוזגת לאט כמה מצקת בשווי של béchamel החם לתוך הביצים, whisking כל הזמן.
לאט לאט לשפוך את תערובת הביצים בחזרה לתוך בשמל תוך לטאטא את התערובת. שמור את הרוטב על חום נמוך מאוד, לא נותן להתבשל או לרתוח.
תבשיל שכבה עם תפוחי אדמה וחציל: מחממים את התנור ל 177°.
שכבות תבשיל עם תפוחי אדמה, חופפים מעט. למעלה שכבת תפוחי אדמה עם שכבה של פרוסות חצילים (להשתמש רק חצי הפרוסות).
15 מכסים את פרוסות החצילים ברוטב בשר. ואז שכבת שאריות חצילים פרוסות על גבי הבשר.
מפזרים חצי הגבינה על גבי. מצקת את השמל על כל דבר בשכבה זוגית.
מפזרים את שאר הגבינה על גבי.
אופים ב 177° במשך 30-45 דקות, או עד הדף הוא השחמה יפה.
תן מוסקה מגניב לפחות 15 דקות לפני ההגשה.