איך לבשל אורז

מחפש דרך קלה לבשל אורז? אם אתה חדש בהכנתו או אולי רק צריך רענון, המאמר הזה הוא בשבילך. הכנת אורז רך ומושלם יכולה להיראות מסובכת בהתחלה. עם זאת, ברגע שאתה יודע את היסודות וקראת את הטיפים שלנו, תגלה שזה די קל.

לא משנה איזה סוג של אורז אתה מבשל, לבן, חום או אסייתי, באמת אין בו הרבה הבדל. בפעם הבאה שאתם מבשל אורז, שימ לב לטיפים הבאים ותוכל להיות בטוח שהוא ייצא מושלם.

באיזה אורז כדאי להשתמש ובכמה מים?

הצעד הראשון לקראת בישול אורז מושלם הוא בחירת הסוג הנכון. ישנם שלושה סוגים עיקריים של אורז: לבן, חום ואסייתי. זנים אסייתיים, כמו יסמין, נכללים בדרך כלל במנות שבהן המרקם והניחוח של האורז חשובים לא פחות מהעמילן. מצד שני, אורז לבן וחום משמשים בעיקר במנות שבהן עמילן הוא מרכיב עיקרי.

סוג האורז בו תשתמש יהיה תלוי כמובן בסוג המנה שאתה מכין. אחת הדרכים הקלות ביותר לגלות אם סוג האורז בו אתה משתמש מתאים היא בעצם להסתכל על האריזה. באופן כללי, אם אתה רוצה מרקם אוורירי וטעם ניטרלי אז אורז ארוך הוא אופציה טובה. אם אתם מכינים מנה אסייתית, סביר להניח שאורז קצר ועגול מתאים יותר מכיוון שיש לו מרקם דביק. לאחר שהחלטתה על סוג האורז שאתה רוצה לבשל, אתה מוכן לעבור לשלב הבא.

הדרך הטובה ביותר לבשל אורז

ישנן שיטות רבות ושונות, אך הדרך הטובה ביותר לבשל אורז היא להשתמש בשיטת "Let-It-Be". פשוט מוסיפים את האורז והמים לסיר. שמים מכסה על הסיר ומגבירים את האש לגבוהה. נותנים לאורז להתבשל כ-10 דקות. לאחר מכן, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לו להתבשל עוד 20 דקות.

שיטת ה-"Let-It-Be" היא הטובה ביותר כי היא אינה מצריכה מעקב צמוד אחר האורז. זה אומר שאתה יכול לעשות דברים אחרים בזמן שהאורז מתבשל. שיטה נוספת היא שיטת "הביאו לרתיחה". זה הכי טוב לבישול אורז קצר. זוהי גם השיטה המסורתית ביותר לבישול אורז. אתה יכול להשתמש בשיטה זו על ידי הכנסת האורז, המים וקורט מלח בסיר ולהביא לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לאורז להתבשל במשך 10 דקות.

אל תנער את המחבת בזמן הבישול

אנשים רבים מאמינים שניעור המחבת עוזר לאורז להתבשל באופן שווה. האמת היא שזה יגרום לאורז להידבק לתחתית המחבת, מה שפשוט מקשה על ניקוי המחבת. במקום זאת, הקפד להשתמש במחבת טפלון ולערבב את האורז מדי פעם בזמן שהוא מתבשל. כאשר אתה מוכן להסיר את האורז מהאש, יש כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי לוודא שהוא יישאר אוורירי. כאשר מסירים את המכסה מהסיר, אין לערבב את האורז. פשוט תן לזה לשבת במשך 5 דקות. טיפ נוסף הוא להשתמש בכף עץ כשמוציאים את האורז מהסיר. כף עץ תאפשר לאורז להישאר אוורירי ובמקביל גם להקל על הניקוי. דרך מצוינת נוספת לשמור על אורז אוורירי היא להוסיף לו מעט חמאה או שמן לאחר בישולו. ערבוב של כף שמן עם האורז יעזור לשמור אותו אוורירי.

תן לזה לשבת אחרי הבישול

השלב האחרון בתהליך הבישול הוא לתת לאורז לשבת 5 דקות לאחר סיום הבישול. זה הכי טוב עבור אורז עגול  ורוב הזנים האסיאתים. על ידי מתן לאורז לשבת, העמילנים ישקעו בתחתית הסיר, מה שיגרום לאורז אוורירי יותר. אם רוצים למנוע מהאורז להדביק, יש לוודא שהוא לא יושב במים. אם יישארו מים בסיר, האורז יהפוך ספוג. טריק אחד כדי למנוע את זה הוא לכסות את הסיר עם מטלית נקייה ויבשה במהלך תקופת המנוחה. זה יאפשר לעודפי המים להיספג על ידי הבד.

סיכום

בישול אורז הוא לא כל כך קשה כמו שאתה עשוי לחשוב. כדי לוודא שהוא יוצא בצורה מושלמת בכל פעם, פשוט זכור את העצות שלמעלה. הדברים החיוניים שיש לזכור הם בחירת סוג האורז הנכון, לא לנער את המחבת במהלך תהליך הבישול, ולתת לאורז לשבת לפני ההגשה. באמת שאין בזה הרבה, והתוצאות טעימות.