איך לבשל ברוקולי

ברוקולי הוא אחד הירקות הכי מזינים שאפשר לאכול, אז חבל שהרבה אנשים נרתעים ממנו. אנשים רבים חושבים שלברוקולי יש טעם של סבון, אבל זה בגלל שהם טעמו אותו רק מבושל או מאודה. בבישול עם הרוטב והתבלינים הנכונים, הברוקולי הופך רך ומתוק בפה ולא סבון על הלשון. אם אתה חדש בהכרות עם ברוקולי, אז הטיפים והטכניקות הבאות יגידו לך את כל מה שאתה צריך לדעת. עם זאת, לא משנה באיזו טכניקה תחליט, תמיד היזהר לא לבשל אותה יתר על המידה, מכיוון שהיא עלולה להפוך במהירות לדייסתית.

טיפים לבישול ברוקולי

  • בחר את הברוקולי הנכון. ישנם שלושה סוגי ברוקולי, שלכל אחד מהם טעם ומרקם מעט שונים: לברוקולי סיני, הידוע גם בשם "גאי לן", יש גבעולים ארוכים ודקים וראשים קטנים עם טעם מעט מריר; לברוקוליני יש גבעולים דקים וראשים גדולים ורכים; ולברוקולי רגיל יש גבעולים עבים וראשים גדולים וקומפקטיים. נסה את שלושתם כדי למצוא את המועדף עליך.
  • מחממים את המחבת מראש. על ידי חימום המחבת לפני הוספת הברוקולי, תעזור לו לשמור על לחות רבה יותר. הוסיפו ברוקולי למחבת קרה והוא מיד יתחיל להתאדות.
  • הימנע מבישול יתר. כדי לבדוק את מידת העשייה, מחוררים את הברוקולי במזלג. אם זה נכנס בקלות, זה נעשה.
  • מוסיפים ברוקולי בסוף. מוסיפים ברוקולי בתום זמן הבישול כדי למנוע בישול יתר. לדוגמה, אם אתה מרתיח ברוקולי, הוסף אותו למים ברגע האחרון כדי שהוא עדיין ישמור על המרקם והרכיבים התזונתיים שלו.
  • הימנעו מהרתחה של ברוקולי. ברוקולי רותח ישלח החוצה רבים מחומרי הזנה שלו. במקום זאת, השתמש באחת מהשיטות האחרות המוסברות להלן.

איך לאדות ברוקולי

אידוי ברוקולי, במקום הרתחה שלו, מביא לירק יותר טעים ומזין. כדי לאדות ברוקולי, מלאו סיר עם מים והניחו בתוכו סלסלת אידוי ירקות. מביאים את המים לרתיחה ולאחר מכן מוסיפים את הברוקולי, ומשאירים את קצוות הגבעול חשופים. מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים את האש ונותנים לברוקולי לאדות במשך 3 עד 5 דקות, תלוי עד כמה רך רוצים אותו. לטוויסט אחר, נסה להוסיף קורט מיץ לימון למים לקבלת טעם נועז יותר. אפשר גם להתנסות בתיבולים שונים. הוסיפו מעט מלח ופלפל לפי הטעם, או נסו קורט אגוז מוסקט, פלפל קאיין או קורט קטן של פתיתי פלפל אדום.

איך לצלות ברוקולי

צליית ברוקולי מעניקה לו טעם אגוזי וצלוי שמתאים כמעט לכל מנה עיקרית. כדי לצלות ברוקולי, מחממים את התנור ל-200 מעלות C. שוברים או חותכים את הברוקולי לפרחים ומניחים בקערה. מזליפים 2 כפות שמן זית (או שמן אחר לבחירתך) ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים את הברוקולי עד שהוא מצופה היטב. מעבירים אותו לתבנית עם נייר אפייה ואופים 15 עד 20 דקות, עד שהשוליים משחימים והברוקולי רך. לחלופה שמנת, מטפטפים את פרחי הברוקולי בחמאה מומסת או כף חמאת קוקוס מומסת. נסה לערבב יחד חמאה וחופן גבינת פרמזן לתוספת עשירה להפליא. לחלופין, לברוקולי קלוי מלוח יותר, הוסף קורט פלפל קאיין.

איך להכין ברוקולי אפוי

יש המעדיפים את המרקם של ברוקולי אפוי על פני זה של ברוקולי צלוי. אם אתה מעדיף ברוקולי אפוי על ברוקולי קלוי, עקוב אחר ההוראות הבאות. מחממים את התנור ל-180 מעלות C. שוברים או חותכים את הברוקולי לפרחים, משליכים את הגבעולים הסיבים ומניחים בתבנית אפייה. מזליפים 2 כפות שמן זית (או שמן אחר לבחירתכם) ומתבלים במלח ופלפל. זורקים את הברוקולי עד שהוא מצופה היטב. אופים את הברוקולי במשך 12 עד 15 דקות, עד לריכוך. נסה להוסיף קורטוב של אבקת שום או שום טחון מיובש למגע מלוח יותר. לחלופין, מערבבים דברים עם תערובת של פרמזן וגבינת צ'דר, או רוטב חווה קטן.

סיכום

אני מקווה שעכשיו הבנת שבאמת לא קשה להכין ברוקולי. זהו ירק רב תכליתי להפליא שניתן לאכול כתוספת או אפילו להיות המנה העיקרית. ישנן דרכים רבות ושונות לבשל ברוקולי כולל הרתחה, אידוי, צלייה ואפייה. אפשר גם לאכול ברוקולי חי על ידי הוספתו לסלטים, וזה כמובן לא מצריך בישול כלל. לא משנה באיזו שיטה תבחר, כל עוד לא מרתיחים אותה יתר על המידה, תוכל ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים שהברוקולי מספק כמו גם מנה טעימה לחלוטין.