מתכונים קשורים
בריאותטבעוניצמחוני

איך לבשל אספרגוס

 כשמדובר באספרגוס, אין הרבה דרכים להשתמש בו. הרתחה, אדים או גריל הם בערך ההיקף של זה כשמדובר באיך לבשל אספרגוס. אף על פי כן, כולם מביאים לתוצאה טעימה

דרכים שונות לבשל אספרגוס

אספרגוס הוא גבעול ירוק השייך למשפחת החבצלות ומקורו באזורים סביב הים התיכון. הזמן הטוב ביותר ליהנות מאספרגוס הוא כשהוא בעונה, שבדרך כלל מתורגם לאביב ותחילת הקיץ. ישנם מספר זנים שונים של אספרגוס המצויים בשווקים כיום: ירוק, סגול ולבן עם קצוות סגולים. הסוגים הנפוצים ביותר של אספרגוס הם זנים ירוקים, אשר בדרך כלל יש להם גבעולים עבים יותר מאשר זנים סגולים או לבנים. ללא קשר למגוון, הנה כמה טיפים איך לבשל אספרגוס בצורה מושלמת בכל פעם!

רְתִיחָה

הרתחה היא הדרך הקלה והמהירה ביותר לבשל אספרגוס. מביאים סיר גדול של מים לרתיחה מתגלגלת ומוסיפים את האספרגוס. זכור שגבעולים עבים יותר ייקח יותר זמן לבשל מאשר דקים יותר. שאפשר לנקב בקלות את הגבעול עם מזלג אגב. רוב האנשים מרחיקים את העלים מהמים באמצעות מחזיק אספרגוס, שמטביע רק את הגבעולים. מסננים את המים מהסיר ואתם מוכנים. החיסרון היחיד הוא שהאספרגוס בסופו של דבר מרגיש מעט גולמי כי הוא לא ממש "מתבשל" כאשר מרתיחים אותו. זה פשוט מתחמם על ידי המים. הרתחה אידיאלית עבור אספרגוס שאתה רוצה להגיש כתוספת.

מהביל

אידוי אספרגוס היא שיטה קלה נוספת. כמו הרתחה, זו אפשרות מצוינת לתוספת. האידוי פועל על ידי החזקת האספרגוס מעל סיר מים ומאפשר לו "להתבשל" על ידי האדים. זוהי אחת הדרכים הבריאות ביותר לבשל אספרגוס מכיוון שהיא אינה כרוכה בהוספת שומן או קלוריות נוספות. תוכלו להשתמש בסלסלת קיטור או מסננת המוצבת מעל המים. מכסים ומניחים לו לאדות עד שהאספרגוס רך. הקפידו לבדוק את זה בזמן שהוא מתבשל כדי לוודא שהמים לא רותחים.

צְלִיָה

צליית אספרגוס היא אופציה נהדרת מכיוון שהיא מוסיפה מעט עשן לגבעול. זוהי שיטה נהדרת כאשר אתה מגיש את האספרגוס כמנה עיקרית. צליית אספרגוס דומה מאוד לצליית ירקות כמו קישואים או חצילים. אתה יכול גם לזרוק כמה פטריות על הגריל באותו זמן לארוחה שלמה. תוכלו להשחיל את האספרגוס על שיפודים או פשוט להניח אותם על פני הגריל. עדיף לצלות אותם על אש גבוהה כדי שהם יקבלו השחמה יפה מבחוץ תוך שהם נשארים רכים בפנים.

טיפים לבישול אספרגוס

  • השתמש באספרגוס טרי. האספרגוס גדל כל השנה, אך הוא נמצא בשיאו בחודשי האביב.
  • חותכים את הקצוות העציים. הסנטימטר התחתון בערך של כל גבעול הוא עצי וסיבי. אפשר גם לקלף את התחתית כמה סנטימטרים עם קולפן ירקות.
  • תן לזה לשבת במים. לאספרגוס קר לוקח יותר זמן לבשל מאספרגוס חם. תן לזה לשבת במים כמה דקות לפני שאתה מדליק את האש.
  • אל תבשל את זה יותר מדי. מבשלים אותו עד שהוא רך אך לא עיסתי.
  • התרחק מחמאה. חמאה גורמת לאספרגוס לטעם "שמנוני" וזה לא זיווג אידיאלי. השתמש במקום זאת בעשבי תיבול, לימון או רטבים.
  • אל תשכח את המלח. מתבלים את האספרגוס במעט מלח לקראת סוף הבישול. זה מחזק את הטעם.

תזונת אספרגוס

אספרגוס הוא ירק עשיר בחומרים מזינים. הוא דל בקלוריות אך עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. לדוגמה, אספרגוס עשיר בויטמין B פולאט, אשר נקשר לשיעורים נמוכים יותר של מחלות לב וסוגים מסוימים של סרטן. הוא מכיל גם ויטמין C, החיוני לשמירה על עצמות ושיניים חזקות. אספרגוס הוא גם מקור טוב לברזל, הנחוץ להובלת חמצן בכל הגוף. זה יכול לסייע במניעת אנמיה, במיוחד אצל נשים וילדים. האספרגוס מכיל גם כמויות קטנות של חומרים מזינים אחרים, כמו ריבופלבין, ניאצין ואשלגן.

סיכום

אספרגוס הוא ירק טעים, מזין ובריא. זה גם סופר קל לבישול וניתן להגיש אותו כתוספת, מנה עיקרית או אפילו בקינוח! האספרגוס נמצא בעונה בחודשי האביב כאשר הוא נקטף, ומהווה תוספת נהדרת לכל ארוחה. בין אם אתם מחפשים תוספת בריאה או עיקרית טעימה, השיטות הנ"ל יבטיחו שתוכלו ליהנות מאספרגוס בקלות מתי שתרצו.