טיפים כדי להבטיח את המנגל הטוב ביותר בכל פעם

ברביקיו לא רק מייצר אוכל טעים, אלא הוא גם יכול להיות אירוע חברתי באמת. עם זאת, בעוד שהנחת היסוד של ברביקיו עשויה להיות ישירה, יש בה יותר ממה שנראה לעין. ניתן לבשל מאכלים רבים ושונים על מנגל כולל בשר, דגים וירקות, וכאן ריכזנו כמה טיפים שיעזרו לכם להשיג את התוצאות הטובות ביותר בכל פעם.

ההכנה היא המפתח

אתה לא יכול פשוט לזרוק כל דבר על הגריל שלך ולצפות שהוא ייצא כמו שצריך. לפני ששמים משהו על הגריל, עליך להכין גם את הגריל וגם את האוכל. ודא שאין חורים בגריל שלך או דברים אחרים שעלולים לגרום לבעיות (כמו דליפת שומן). כמו כן, ודא שכל הכלים שלך נקיים (השתמש במגבת נייר או נייר שעווה) וללא נזק. כמו כן, תצטרכו לוודא שהגריל נקי, ולעתים קרובות הכי קל לנקות גריל לאחר הדלקתו. בקשר לאוכל, פשוט ודא שכל הכנת האוכל שלך מתבצעת ושהדברים נמצאים בהישג יד.

קצץ את השומן מהבשר שלך

זו קצת בחירה אישית. עם זאת, מומלץ לקצץ חלק מעודפי השומן מכל בשר שאתה הולך לברביקיו. בעוד ששומן הוא מאוד טעים, אנחנו יודעים שיותר מדי זה לא בריא. יתר על כן, הוא דליק, מה שאומר שאוכל שומני מאוד עלול להיות קשה לבישול ברביקיו.

הכרי את הבשר שלך לפני הצלייה

הדבר הטוב ביותר במרינדת הבשר שלך הוא שזה עוזר להפוך אותם לרכים ועסיסיים. ניתן לבצע מרינדה מספר ימים לפני המנגל, אך עדיף לתת לבשר לפחות 4 שעות לספיגת הטעמים. ככל שתכבה זמן רב יותר, כך התוצאות יהיו טובות יותר. ההשרדה תעשה הבדל גדול בטעם ובמרקם של הבשר, ותעזור להפוך אותו לעסיסי ונימוח יותר.

רוב המרינדות מכילות חומצה כלשהי, כגון מיץ לימון, חומץ או יין, או מוצרי חלב, כגון יוגורט. אלו עוזרים לפרק את השכבה החיצונית של הבשר ולרכך אותו. תרצו להוסיף גם טעמים בצורת שמנים, תבלינים ועשבי תיבול.

ודא שהוא מבושל היטב

טיפ נוסף כדי להבטיח שהבשר שלך מבושל היטב הוא לבדוק אם הוא הגיע לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות פרנהייט (75 מעלות צלזיוס). הדבר נעשה בצורה הטובה ביותר על ידי נגיעה בו ביד חשופה (אל תשתמש במלקחי מתכת). אם הבשר מרגיש חם אבל לא חם, כנראה שהוא עדיין לא מבושל לגמרי! אם אינכם בטוחים, תוכלו לרכוש מדחום לבשר, שיאפשר לכם לבדוק במהירות ובקלות את הטמפרטורה של כל מה שמתבשל על המנגל שלכם.

תן לבשר שלך לנוח

לאחר שבישלתם בשר, הניחו לו לנוח 15 דקות לפחות לפני ההגשה. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש ולבשר להירגע. זמן המנוחה גם עוזר לבשר לספוג את כל המיצים שנגמרו במהלך הבישול. זמן המנוחה יכול להיות קצר עד ארבע דקות בעת שימוש בגריל או במעשנת או ארוך יותר בעת שימוש בכיריים או בתנור. הזמן שהבשר שלך צריך לנוח תלוי כמה זמן לוקח לחום מהסיר להתפוגג לאחר כיבוי או הפחתה. ככל שתבשלו זמן רב יותר, כך החום יהיה חזק יותר, והאוכל שלכם צריך פחות זמן לנוח לאחר הבישול.

דפנות ורטבים

הצדדים שונים מעט מרטבים ותבלינים מכיוון שהם יותר מקבוצה של פריטי מזון. תוספת מורכבת מפריט המוגש עם המנה העיקרית, כגון צ'יפס, טבעות בצל, סלט כרוב או סלט תפוחי אדמה. רטבים עשויים ממרכיבים כמו מיונז, קטשופ וחרדל. תבלינים כוללים דברים כמו התענגות וחמוצים. חלק מהצדדים הפופולריים ביותר כוללים:

תפוחי אדמה

תפוחי אדמה הם צד ברביקיו קלאסי שניתן להכין בכמה דרכים, כולל אפייה או הרתחה. אפשר כמובן לבשל אותם על המנגל עטופים בנייר אלומיניום. לחלופין, אתה יכול להכין פירה או חשיש בראון.

ירקות

אין הגבלה למגוון הירקות שתוכלו להוסיף לתפריט הברביקיו שלכם! בחר מבין בצל, פלפלים, פטריות ועוד כדי ליצור טעמים ייחודיים המשלימים כל ארוחה. אפשר להכין סלטים, לצלות את הירקות, להכין שיפודי ירקות ועוד הרבה יותר.

מילים אחרונות

ברביקיו מוצלח באמת דורש כמות לא מבוטלת של תכנון. עם זאת, התוצאות הופכות את הכל לכדאי. אני מקווה שבעזרת העצות הנ"ל, תוכל ליהנות ממאכלי ברביקיו טעימים פעם אחר פעם.