מלפפונים חמוצים עם סרט כחול
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 3 שעות ו-20 דקות. וזה יוצא מן הכלל. מתכונים דומים: רוטב חזרת עם חמוצים, חמוצים בצורת חזרת., ו לחם שיפון עם סרט כחול.
הוראות
משרים את המלפפונים במים קרים כקרח במשך 2 עד 3 שעות.
לעקר 5 (1 ליטר) צנצנות עם מכסים וטבעות ולשמור חם.
בסיר גדול, לשלב את המים, חומץ, סוכר ותבלינים כבישה. מערבבים כדי להמיס סוכר ומביאים לרתיחה.
בעוד התערובת מתחממת, מניחים את הדברים הבאים לתוך כל צנצנת: 1 כף מלח, 2 שיני שום, 2 רצועות חזרת, וכמה גבעולים של שמיר. לקצץ את הקצוות מן המלפפונים ולעשות חריץ בעור של כל אחד, כך מלח יכול להשרות כל אוויר יכול לצאת. לארוז את המלפפונים לתוך הצנצנות.
יוצקים את המלח הרותח לתוך הצנצנות כדי בתוך 1/2 אינץ ' של החישוקים. חותם עם מכסים וטבעות.
מביאים את המים לרתיחה בסיר שבו אתה מעוקר את הצנצנות.
מניחים את הצנצנות לתוך המים ומכבים את החום.
תן להם לשבת שם עד שהמים יהיו קרירים. בדוק את הצנצנות עבור חותם טוב על ידי לחיצה על מרכז המכסה. מקררים כל צנצנות לא חתומות.