סטייק פלנק עם רוטב ברביקיו בלסמי
סטייק פלנק ברוטב ברביקיו בלסמי הוא מנה עיקרית ל-4 סועדים. מנה אחת מכילה 1149 קלוריות , 65 גרם חלבון ו -51 גרם שומן . תמורת 7.9 דולר למנה , מתכון זה מכסה 45% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. לכו לחנות וקנו אבקת צ'ילי אנצ'ו, רוטב ווסטרשייר, בגט ועוד מספר מצרכים להכנה היום. 57 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. יום האהבה יהיה מיוחד עוד יותר עם המתכון הזה. מההכנה ועד לצלחת, המתכון הזה אורך כשעתיים ו-5 דקות . הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. עם ציון כף של 89% , מנה זו מדהימה. מתכונים דומים: סטייק פלנק ברוטב פטריות , סטייק פלנק ברוטב צ'ימיצ'ורי וסטייק פלנק אסייתי .
הוראות
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
שמים את החומץ הבלסמי בסיר קטן על אש בינונית. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עד לצמצום לכוס אחת. מניחים בצד.
מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה בסיר בינוני בעל תחתית עבה.
מוסיפים את הבצל ומבשלים עד לריכוך, 3 עד 4 דקות.
מוסיפים את השום ומבשלים במשך דקה אחת.
מוסיפים את הקטשופ והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 5 דקות.
מוסיפים את החומץ המצומצם ואת שאר המרכיבים ומבשלים על אש קטנה עד להסמכה, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 10 דקות. טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
יוצקים לקערה ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר. הרוטב יישמר שבוע במקרר בכלי אטום היטב.
חממו את הגריל לגובה גבוה.
מברישים את סטייק הפלנק ב-2 כפות השמן הנותרות ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. צולים עד להזהבה מצד אחד, כ-4 דקות, הופכים וצולים עד להזהבה מצד שני, כ-4 דקות. מעבירים לחלק קריר יותר של הגריל הרחק מחום ישיר. מטגנים ברוטב והופכים מספר פעמים נוספות עד לבישול מדיום-רייר, כ-15 דקות נוספות.
מוציאים מהגריל אל קרש חיתוך וכסו באופן רופף בנייר כסף.
יש לתת לנוח 10 דקות לפני שחותכים נגד כיוון התנור לפרוסות דקות.
מניחים את הלחם על הגריל, מברישים את שני הצדדים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים את הלחם על הגריל ולאחר מכן מוציאים אותו מהגריל. מפזרים מעל תלוליות של גבינת מונטריי ג'ק מגוררת.
מניחים את פרוסות הלחם על פיסת נייר אלומיניום ומחזירים לגריל כדי להמיס את הגבינה.
סדרו את פרוסות סטייק הפלנק על הלחם וקשטו בבצל ירוק פרוס לפני ההגשה.